sâmbătă, octombrie 24

Horoscopul iubirilor

Azi, am primit dezlegare de la Ramona, să-i scriu povestea pe blog.
Porecla ei este Şeherezada. Este o femeie drăguţă, nu sclipitoare, dar în momentul în care intră într-o încăpere, atrage priviri. Zâmbetul ei ştrengăresc, privirea angelică - da, are ochi dumnezeieşti de frumoşi- corpul de manechin, vocea diafană... toate acestea te fac să o placi, să îi cauţi compania. A învăţat că este o persoană agreabilă târziu. Dar, mai bine decât niciodată.
Demult, când nu existau telefoane mobile şi nici internet, ea a dat anunţ la o revistă, parcă "Inimă Sălbatică" pentru a coresponda pe diverse teme. Este - ca şi mine - fascinată de lumea scrisorilor.
A primit multe scrisori. Le-a selectat. Unora le-a răspuns din amabilitate, cu alţii a rămas prietenă, dar unul, s-a îndrăgostit de ea. Un Geamăn. El a plecat în armată şi ea i-a promis că îi va scrie des, pentru a-i trece timpul foarte repede. Aşa a făcut. Dar, în ultima săptămână de armată, ei i s-a făcut teamă şi a renunţat la el. I-a scris acest lucru. El a făcut o depresie sau ceva de genul. I-a spus că din cauza ei a ajuns la spital şi că suferă îngrozitor.
Şeherezadei i-a părut rău, dar răul era deja făcut.
A apărut în viaţa ei un Peşte. Şi a iubit-o şi l-a iubit. Soarta nu a fost de partea lor şi s-au despărţit.
La ceva timp, a apărut o Fecioară. Un om bun, dar care nu a fost prea sigur pe sentimentele lui şi a înşelat-o. Ea nu a mai vrut să audă de el, deşi, el şi acum o caută şi sunt în relaţii amicale. Dar rana este acolo, o cicatrice, dar încă există şi sângerează la vederea lui.
Apoi un alt Geamăn de care Şeherezada s-a îndrăgostit. Atunci a conştientizat că este un blestem al primului Geamăn. Nu a fost decât o frumoasă prietenie ce bântuie şi acum. Au scris împreună o frumoasă poveste ce va bucura inimi, cât de curând. Ea zice că sunt făcuţi unul pentru altul, dar parcă totul este împotriva lor.
Apoi, ca să treacă oful despăţirii curajoase - prin e-mail -, a întâlnit un Săgetător. Un om minunat care a ajutat-o necondiţionat enorm de mult. Are şi acum în minte cuvintele lui: "Eşti unul din oamenii care face lumea mai bună!" Şeherezada se bucură când se întâlnesc, căci ştie că nimic nu este întâmplător.
Apoi a fost un alt Săgetător... mult mai libertin şi posesiv în acelaşi timp, care a fos vrăjit de farmecul ei. Dar ea nu l-a vrut.
Şi aşa a apărut un alt Peşte în viaţa ei, ce-şi caută şi acum drum prin viaţa ei, dar nu se potrivesc.
Ca semn că blestemul o urmăreşte a apărut un alt Geamăn, frumos, deştept dar sub nivelul ei. Ea l-a iubit. Lui i-a fost teamă şi a renunţat. Dar a primit cele mai frumoase mesaje din viaţa ei.
În vară, a apărut o Balanţă dezechilibrată şi rea, egoistă şi rece. Vorbea despre Paris şi despre fosta mare, imensa, nemaiîntâlnita dragoste. Ea a fost rănită. El a dispărut ca un fum. Săgetătorul fermecat a apărut din nou. Şeheerezada era încântată de viaţa ei. Balanţa a apărut din nou şi a vrut să fie din nou cu ea. Deşi nu era sigură că asta vrea, ştia că nu e genul ei de bărbat - care să primească totul pe tavă ca şi cum i se cuvine - a acceptat. Balanţa nu a ştiut să ţină focul aprins. Se contrazicea de azi pe mâine. A rănit-o şi a dezechilibrat-o pe Şeherezada.
Atunci, a apărut prietenul Geamăn mereu prezent în momente grele. Parcă simte asta. Şi a fost bine şi au scris împreună povestea minunată.
Apoi a apărut un alt Geamăn cunoscut undeva, fugitiv, în trecut. Nu a fost nimic... decât convorbiri pasagere la telefon şi două întrevederi scurte.
Ea, nu vrea să mai audă de Gemeni. Şi culmea, acum tot un Geamăn îi dă târcoale şi îi face curte asiduă şi obsesivă.
Va ceda sau va renunţa Şeherezada la zodia Gemeni?
Ea îşi doreşte cu ardoare un Capricorn. A avut un coleg în liceu... de atunci, nu a mai întâlnit vreunul.
... Şeherezada tăcu la mijirea zorilor...

2 comentarii:

darry.anna spunea...

Interesanta poveste pentru cel care citeste,mai putin pentru cel care-o traieste.S-ar putea sa nu fie vorba de blestemul Gemenilor ci doar de destin.Poate ,Ea,Sheherezada sa-si implinesaca menirea pe acest pamant alaturi de un Geaman.Chiar daca noi consideram a fi cei care ne construim destinul exista totusi elemente definitorii ale personalitatii noastre care ne imping pe un anumit traseu.Te poti abate de la acest traseu dar nu prea mult.
Doar ganduri frumoase de toamna!:)

DOAR NOI spunea...

Da, Darry.Anna. Sunt curioasă să văd ce va alege Şeherezada. Îmi e cam teamă pentru ea. Noul Geamăn nu e la nivelul ei şi afăcut o obsesie pentru ea, îi e teamă să nu renunţe la el. E o dragoste bolnavă.
Gânduri seninse şi voioase şi ţie!