miercuri, aprilie 13

Povesti scrise de gemenii Horia si Ana

Poveste pentru tati
de Horia Ioanid Lazar 

Timpul trece cu o viteza fantastica, iar noi, gemenii Horia si Ana, crestem ca in povesti. Suntem veseli si zambim cand tati si mami vorbesc cu noi. 
In curand, peste vreo trei luni, vom incepe sa mancam legume si fructe. Am aflat de la tati ca ele sunt foarte sanatoase si gustoase. Sa va spun ca tati gateste foarte bine. 
- Tati, vrei sa plantam morcovi, rosii, dovlecei, ardei, patrunjel si gulii?
- Sigur, baiatul meu, raspunse tati fericit.
Asadar am luat ghivece, pamant si seminte. Tati le-a aranjat, iar eu cu Ana am pus seminte si apoi le-am udat. Zi de zi vorbeam cu plantutele care se iveau firave din pamant. Au crescut, au facut flori si apoi fructe. Dar ce fructe! Mari, gustoase si voioase! 
Cand au fost coapte, tati le-a cules si ne-a preparat sucuri si supe hranitoare. Acum avem energie cat pentru o mie! Suntem pregatiti de joaca si de daruit iubire.
Va doresc sa aveti tati blanzi ca al meu! Dar mai ales sa va invete lucruri frumoase, utile si sanatoase pentru corp si suflet!
- Tati, te pupam si te iubim! Horia bucuria si Ana nazdravana


Poveste pentru tati
de Ana Melania Lazar


In fiecare dimineata, o fetita cu obrajori pufosi, se trezește sa ii zâmbeasca tatalui sau care pleaca la munca. 
- Tati, vreau sa iti daruiesc un zâmbet pentru fiecare ora din zi! Apoi, când vii acasa, sa te imbratișez și sa ne jucam impreuna.
- Multumesc bombonica mea ochioasa!
- Tati, am visat ca faceam impreuna stele din hârtie! Eu cred ca esti steau mea calauzitoare! 
Tatal zâmbeste.
- Tati, vreau sa ma inveti tot ce știi! rosti micuta copila și adormi la loc pentru alte vise placute pe care sa i le impartaseasca tatalui ei adorat. 
Vise placute și lecturi placute, bebelușilor!

Niciun comentariu: