sâmbătă, mai 31

Bookfest si eu, eu si Bookfest

Ador cartile... si chiar sunt putin suparata pe mine ca in ultima perioada am citit foarte putin!
Imi plac targurile de carte... mai ales de cand cochetez cu povestile si cunosc oameni de la editurii, plus ca am lucrat in cariera mea (hahaha - si atunci aveam si eu un salariu decent) pe la vreo doua edituri. 
Cei de la Aramis mi-au spus ca s-a vandut si Tobias. Multumesc!
Cei de la Adenium care m-au avertizat din aprilie ca urmeaza sa apara cartea... nu spun nimic... nici laie, nici balaie.
Cei de la Prior (unde am lucrat acum muuuulti ani) nu m-au recunoscut cu exceptia unui coleg, geograf... pasionat de drumetii... ma bucur cand oamenii isi amintesc cu drag de mine. Povestind ca urmeaza sa tiparesc o noua carte si grafica este gata, dar imi doresc o editura serioasa, mi-a recomandat pe cineva. Multumesc!
Am zaritt-o pe Irina Pavlovici, absolventa de matematica, emigranta in Franta, Paris (visul meu sa ajung acolo) care a scris "Zbor deasupra unui cuib de cuci"... eu am cunoscut-o la lansarea de anul trecut, de la editura Humanitas - Cismigiu... am citit cartea cu povesti despre romanii emigrati in Franta. Este frumoasa cartea si a avut succes! Editura Vremea...I-am zambit si i-am urat succes... Mai schimbam din cand in cand replici pe facebook si ii paream cunoscuta... 
Andreea Esca avea lansare la HUMANITAS cu "Ce-am facut cand am tacut"... ce inseamna numele... era plin de oameni si fitze...si parfumuri scumpe...si buchete de flori frumoase. A avut lansare la ALL si Marin Moraru... erau oameni... dar nu asa...A avut lansare si doamna Aurora Liiceanu la Polirom.... dar nu asa inghesuiala...
Am descoperit ( si vreau sa le cumpar sau sa le citesc imprumutate de la biblioteca) cartile domnului Mircea Diaconu de la Polirom. Nu am stiut ca a scris! Am mai vazut cateva titluri interesante la Polirom... Lavinia Branisteanu (parca)... "Escapada".... si inca vreo 2-3.
Asa de mult ma bucur cand descopar carti pe care le-am citit... intr-adevar, o carte (dar sa stii sa inveti din ceea ce citesti) de schimba, de modeleaza. Intotdeauna mi-a placut sa invat... de la oamenii din jurul meu...colegi, prieteni, si chiar dusmani. Fiecare om are calitati si defecte. 
Cineva care imi citeste blogul, mi-a recomandat sa imi cumpar (in calitate de biolog) cartea "Gena egoista" de la Editura Publica (care are carti minunate... una care mi-a starnit interesul este "Scanteia"... povestea unei mame care a crescut un geniu... plus altele... ) de Richard Dawkins. Nu am cumparat-o deoarece nu stau pe roze cu banii in aceasta perioada.. pregatesc noi surprize pentru copii... dar am rasfoit-o la stand..si DA, MULTUMESC pentru recomandare!!!! Este geniala si TREBUIE sa o citesc si sa o am in biblioteca mea de specialist in biologie moleculara si genetica! 
Ce am cumparat: 
"Cum sa obtii ceea ce vrei si sa vrei ceea ce ai" de dr.  John Gray... 
"Legatura cu ingerii" de Christina Lunden 
Si pentru copiii mei si nepoti... "Nani, nani,puiul mamei" si "Printesa din portocala" (al carei design este original... in forma de geanta... :)

Niciun comentariu: