vineri, februarie 7

CRUPIERUL - film Cinemax

Jack... este un scriitor care își dorește să dea lovitura cu o carte care să fie lecturată de oameni în metrou. Editorul îi cere să scrie despre fotabal, despre corupția din domeniu... o carte care să atragă. Însă... inspirația nu sosește așa cum s-ar fi așteptat.
Marion, femeia din viața lui îl susține și îl încurajează. 
Jack își vinde mașina, atât de dragă lui, fiind cadou de la tatăl său.
Cum avea nevoie de bani, de o slujbă, Jack este sunat de tatăl său, crupier și jucător la cazinoul din Africa de Sud (unde se născuse Jack) penru a-i oferi șansa de a se angaja crupier la un cazino din Marea Britanie, având experiență din Africa de Sud. 
Jack... acceptă.... descoperă faptul că ai săi colegi trișează pentru a-și construi o viață mai bună. 
Marion nu este de acord și îl părăsește o perioadă. Pentru Jack meseria este sursă de inspirație pentru un roman. Tatăl său trimite o femeie foarte frumoasă, versată care să îl atragă, să îl corupă. Acesta rămâne distant... nici măcar nu-i cedează trupește... (de neînchipuit pentru un bărbat). 
Marion îl reprimește în viața sa. Recunoaște că are talent și de fapt îi place romanul despre jucătorii de la cazino. 
Romanul are succes... apare sub pseudonim... este citit în metrou... 
Marion moare.... 
De cele mai multe ori... nu banii contează... (privesc și la Cătălin Botezatu... cât este de nefericit.. de neliniștit... ne neînțeles... de bolnav... cu toți banii pe care îi are... viața este viață..)... și vorba unei replici din film: „Viața nu este dreaptă. Mor cei buni... adesea”.
*
Voi scrie un roman... cu personaje care s-au perindat prin viața mea.... și m-au transformat în femeia de azi.... 
Chiar Mircea Eliade spunea că: „O carte este scrisă când ai ce povesti despre oamenii din jur, dar îți e teamă să le mărturisești direct!”

Niciun comentariu: