vineri, ianuarie 3

Lectii de viata

Daca am invatat ceva util in aceasta viata, este sa descopar in carti, in oamenii din preajma -  LECTII DE VIATA, si sa mi le insusesc.

Recomand ca fiecare om, dar mai ales femeie (indiferent de statut si de varsta) sa lectureze cartea "Cum am facut de-am plecat de acasa" de Carmen Musat Coman, editura Cununi de Stele. Sunt povesti de viata, din care fiecare are ce invata... copii, femei, barbati. Este un fel de "biblie" a vietii. 

Apoi, am o colega care are metastaza... si vine la scoala.... este un model de vointa, de putere si daruire. Este mama si o femeie foarte desteapta. Imi povestea ca in vacanta de vara, a descoperit bucuria de a face bijuterii din margele, deoarece era nevoita de boala sa stea la pat. Asadar, am invatat sa traiesc! Sa nu ma plang ca sunt neputincioasa, ca nu se poate sa fac una sau alta! Am invatat ca daca doresti si lupti pentru dorinta se poate!

O alta lectie am invatat-o cand imi doream sa public povesti Braille. Am cunoscut o femeie foarte frumoasa, care a dorit sa ma vada. (Povestile au fost inregistrate la asociatia nevazatorilor din Romania, deoarece costurile pentru Braille sunt foarte mari). Doamna, mi-a destainuit povestea vietii ei... cu 2 ani mai mare decat mine. Si-a sustinut sotul sa urmeze o facultate, in timp ce ea era mama... si ducea cam totul in spate. Apoi, peste ani, a facut cancer mamar. A scapat. Un san i-a fost extirpat. Dupa un timp de la operatie, sotul a divortat. A plecat in strainatate si s-a recasatorit. Fiica lor, urma sa se duca acolo, cand va deveni majora, pentru a urma studii universitare. A plecat la 14 ani, la insistentele tatalui. Femeia frumoasa, desteapta a ramas singura... dupa ani de suferinta, chin si devotament pentru educatia fiicei ei. 

Important este sa traiesti cu bucurie si armonie si sa ai oameni frumosi in preajma!

Realizez cat de searbada este viata fara prieteni... fara copii..... fara pasiuni adevarate, care sa te prinda cu tot sufletul! 


5 comentarii:

Anghelescu Cristian spunea...

Ce fel de "OM" daca ii pot spune asa isi paraseste sotia in urma operatiei...?!:( Trist ...foarte trist!!! Nu am dreptul sa judec(Dumnezeu vede tot) ...dar nu ma pot abtine cand vad un astfel de nerecunascator omului care i s-a dedicat suflet si trup...Si-a vazut interesul,a profitat la maxim de dansa,a pus pe primul plan aspectul fizic si nu sufletul omului care a facut atatea sacrificii pentru el.Sincer...roata se intoarce....stiu ca nu este crestinesc sa doresti raul cuiva dar Dumnezeu are grija de tot si toate...

Editura Cununi de stele spunea...

Draga Cristina, iti multumesc pentru ca ai pus vietile acestor oameni deosebiti de care vorbesti alaturi de viata cartii Cum s-a facut...
Si le doresc tot binele din lume, cu sanatate. Si-ti doresc tot binele din lume, pentru ca esti un om sensibil si frumos.

DOAR NOI spunea...

@ Anghelescu Cristian:

Asta se numeste VIATA...

@ Editura Cununi de stele:

Draga Carmen, am alaturat aceste doua povesti cartii, deoarece sunt pe acelasi tipar... iar viata mea se afla la o intersectie de drumuri... si e atat de greu sa aleg incotro sa merg!

Dar stiu un singur lucru: ca am mielul de Pasti asigurat! :) :)

Imbratisari cu drag si admiratie!

Editura Cununi de stele spunea...

Eu sunt sigura ca vei alege drumul cel bun... Si, asa cum te stiu eu, vei pasi pe el. Iti dai seama ce trista e viata celor ce nu se afla la intersectii? Drag si eu.

DOAR NOI spunea...

@ Editura Cununi de Stele:

Si eu sper acelasi lucru...
Imi doresc sa imi ascult intuitia si suletul, chiar daca imi este greu o vreme. :)