sâmbătă, octombrie 5

Viaţa fără stres

Imi doream demult sa urmez cursuri pentru sufletul meu. Am nevoie sa stau cu mine, sa ma echilibrez si sa iau o decizie importanta, majora pentru mine si viata mea.
Asa ca, am ajuns la un curs Empower, intitulat "Viata fara stres" sustinut de coach Ofelia Neagu. Mi-a placut modul in care au fost puse problemele.Faptul ca stresul te poate motiva sa te redescoperi, sa cauti in interiorul tau, sa inveti rezolvand anumite sarcini impuse si bucurandu-te din plin de viata, de oamenii pe care ii poti cunoaste lucrand la un proiect pe care initial l-ai urat.
Am aflat despre stresul pozitiv si cel negativ.
Am intalnitdoi oameni care lucrau in invatamant si erau foarte stresati din cauza hartiilor pe care trebuie sa le completeze. Da, sunt multe intr-adevar... insa, eu le fac pe cele mai importante si restul usor in timp. Pun accent pe ceea ce lucrez cu elevii... hartiile mai pot astepta... sau voi fi penalizata. Asta e! :)
In ultima perioada, fac numai gafe. Incercand sa o conving pe o prietena sa organizeze ateliere pentru copii in orasul in care locuieste, oferindu-ma sa o ajut cu materiale si structura completa a atelierului, eu avand incredere ca se poate descurca (fiind mamă şi lucrand în învăţămant după finalizarea facultatii) ea se tot codea. Atunci, crezand ca o incurajez, i-am spus ca este laşă. Normal că efectul a fost cel invers intenţiei mele. Am realizat că am greşit şi am fost prost înţeleasă.
Am descoperit că pot răni oamenii prin cuvinte. Nu, nu sunt perfectă, nici minunată, nici deosebită! Sunt om.... care este stresat de lipsa timpului... pentru că îmi doresc să ajut cît mai multşi să fac 1001 de lucruri, care să bucure 3000 de oameni.
Am primit credit pe telefon de 10 euro într-o noapte de duminică.... Mulţumesc, Cristian! Astfel,am putut să donez 4 euro pentru un tînăr de 17 ani care are nevoie de o proteză pentru picior.
Cu toate acestea, traversez o perioadă în care mi-e teamă să cunosc, să descopăr oameni.
Mi s-au promis atîtea (profesional şi sentimental), dar fiecare s-a eschivat şi şi-aurmărit interesul după aceea, încît acum mi-e frică să nu mă răzbun pe oameni senini, veseli, buni şi cu un suflet imens.
Dar... ştiu că voi primi un semn, o lumină şi voi descoperi calea corectă pe care va trebui să merg.

2 comentarii:

Anghelescu Cristian spunea...

Ai un suflet cald , cu o inima mare, plina de iubire pentru oamenni si frumos...:) https://www.youtube.com/watch?v=BxJEf-aegVg

DOAR NOI spunea...

@ Anghelescu Cristian:

Iti multumesc pentru incredere si sustinere.

Fie ca viata sa iti daruiasca ce e mai bun, intelepciunea de a face numai lucruri bune si oameni fericiti!