vineri, octombrie 26

Lizica

Nu stiu cati dintre cititorii mei au aflat ca port si acest prenume. Mie una, nu-mi place, dar il accept. cand aveam colege cu prenumele Claudia si atat... am acceptat sa mi se spuna Liza. este un nume folosit pentru filme.... prescurtare de la Elisabet... Liz... etc. - Liza Mineli, Liz Taylor..etc.... Intotdeauna femei frumoasa, cu personalitate. 
Prietenii mi-au spus sa renunt la el, deorece nu ma caracterizeaza. Eu sunt o persoana puternica, iar Claudia, nume roman, de la imparatul Claudiu, ma reprezinta. Multi faceau - si inca mai fac - glumea prostesti, ridicole, ca unde e Patrocle... etc etc. Cu toate ca aceea era Lizuca, nicidecum Lizica.
De curand am citit "Corigent la limba romana" de Ion Minulescu. Eu fiind facsinata de limba si literatura romana, frustrata ca nu am absolvit Litere, lupt cu mine si cu timpul sa lecture cat mai mult. Astefel am descoperit perioada de scoala si de studentie a domnului Minulescu, indragostit de o tanara Lizica. M-a impresionat inteligenta, determinarea, pasiunea, sensibilitatea acesteia. M-am recunoscut pe alocuri.
Azi, am primit un mail cu femei celebre. Printre ele, o descopar pe balerina Lizica Codreanu, muza lui Brancusi.

 In 1930, Lizica Codreanu deschidea prima sala de Hatha Yoga din Paris .
Lumea buna era innebunita de noua descoperire a romancei si revista Vogue scria despre balerina clasica, avangardista dansului modern, prietena lui Tzara si muza lui Brancusi.
 
Description: http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/388206_263140997069138_229031573813414_692188_1425010194_n.jpg



































 Eiii, asadar am prenume predestinate la succes si arta.
Hahaha....

2 comentarii:

AA spunea...

Mie imi place mult numele Lizica, Eliza, Elizabeta...chiar ma gandeam sa-i dau unul dintre aceste nume fetitei mele insa am ales in final Selena si Maria. Sper sa-i placa si ei cand va fi mare :)

DOAR NOI spunea...

@ Adriana Alexandru:

Eeee... nu e chiar asa.. una e Eliza..e mai serios, si alta Lizica. Si una e sa fii Lizica la 10 ani si alta la 45..:)
Oricum, e ok ca am si un alt prenume, puternic. :))

Imbratisari. :)