vineri, septembrie 14

Despre şcoală

Sunt atât de supărată pe sistem, încât mi-am promis că este ultimul an de învăţământ....
Mulţi îmi spun.."eee.. ce ai doar trei ore pe zi".... nimeni nu ştie câte tone de hârtii trebuie să fac...
Azi am avut consfătuire.. şi mă gândeam că nimic nu s-a schimbat în sistem, cel puţin de 11 ani de când am intrat eu în acest "JOC" numit EDUCAŢIE. Aceleaşi portofolii cu sute de hârtii... ca să demonstrez ce? Că ştiu să scriu la calculator? Hm... 
Anul acesta voi face şi ore suplimentare, la after school.... (sper să fac lucruri drăguţe cu ei).
Orarul e vraişte... doar l-am avut anul trecut perfect... doi ani consecutivi nu se poate...
Vreau o pauză.... 
Un an pauză... în care să scriu... şi să citesc... şi să scriu.... :)

6 comentarii:

Anonim spunea...

buna, claudia :)

iti multumesc pentru comentariu...si pentru urare :). iti doresc si tie un nou an scolar cat mai usor, mai linistit si implinit. :)
am continuat sa iti urmaresc blogul zilnic, insa nu am mai prea comentat deoarece, in ultima vreme, am avut o perioada in care m-am interiorizat mai mult... este si pentru mine o etapa incarcata si agitata, cu `tone de hartii` de facut (inutil, zic, eu, cu atat mai mult cu cat eu mai stau doar primul semestru, adica vre-o 3 luni, apoi intu in pre-natal), cu multe sentimente pozitive care ma inunda si ma fac sa fiu mai aeriana si mai detasata de tot :), dar si cu alergatura si incarcatura emotionala (prietena mea trece printr-o perioada grea si trebuie sa ii fiu alaturi cat mai mult).
imi pare rau pentru orarul tau... si al meu imi pare greu, pentru ca, de 2 ani incoace, am ore dupa-amiaza, care ma obosesc f mult, pentru ca randamentul meu maxim este dimineata :( ...
ce interesanta mi se pare partea cu after-school-ul :). sincera sa fiu nu stiu prea multe despre asta, dar sunt curioasa. care este varsta elevilor? sunt numai de ciclu primar? activitatile constau in general in pregatirea temelor pentru a doua zi sau si in activitati suplimentare? activitatea ta este platita?
mi se pare tareee interesant, sigur o sa poti face muuulte lucruri dragute si vei cunoaste mai bine copiii, te vei putea apropia altfel, mai mult, de ei :)... stiu ca in tarile occidentale este un concept de mult timp implementat si foarte raspandit, si imi pare rau ca nu stiu mai multe inca despre acest aspect, in tara noastra, asa ca ti-as multumi daca ai fii draguta si mi-ai raspunde, ca sa pot sa inteleg si eu ce inseamna exact after-school-ul in scolile romanesti...
o zi buna si linistita, claudia!:)

fata din campurile de lavanda

DOAR NOI spunea...

@ Anonim (Fata din campurile de lavanda):

Draga mea,
Uite ca sunt draguta si iti raspund (hahaha).
sanatate tuturor.. rezolvarea problemelor... ganduri bune...
Eu nu prea am chef... sunt si foarte obosita... am avut o "vacanta" cu exemane, stres, alergatura, emotii... si le resimt. Plus ca, am de finalizat un proiect important, dar nu am putere sa il continui...

After school este pentru copii de gimnaziu... si trebuie sa facem cu ei diverse activitati... nu teme.
Exista si la cei de ciclul primar, dar acolo isi fac temele, au alt sistem.
Oricum, parintii sunt multumiti.

Si da... sunt platita... :)

Anonim spunea...

iti multumesc frumos, draga claudia, pentru lamuriri...draguta si prompta, ca intotdeauna...:)
mi se pare interesant si provocator, pentru ca nu este vorba de teme si astfel vei avea libertate mare de miscare cu copiii. eu predau la o scoala mica de tara, unde nu s-a pus problema implementarii after-school-ului. probabil din lipsa de interes sau de posibilitati financiare a parintilor, dar, cu siguranta, si din lipsa spatiului, a unei cantine, etc... dar pentru bucuresti mi se pare super, sigur ideea va prinde din ce in ce mai mult. parintii au alta mentalitate, alte posibilitati, si, probabil ca, unii dintre ei, muncind pana seara tarziu, isi doresc un spatiu sigur, cu activitati captivante, pentru copiii lor, pe tot parcursul zilei. iti doresc mult succes, putere si inspiratie, pentru a face activitati cat mai dragute impreuna cu acei copii :)...
si sa dea Dumnezeu sanatate tuturor, draga claudia, pentru ca, intr-adevar, ultimele saptamani mi-au reconfirmat faptul ca in viata tot sanatatea este cea mai pretioasa.
obosita sunt si eu, este o perioada solicitanta acum pentru mine, in care pot spune ca dorm enooorm (cam 2 ore dupa-amiaza, dupa care, pe la ora 9 jumate seara pic iar :)... si nu mai realizez cand trec zilele, si am impresia ca stagnez si nu mai reusesc sa fac mai nimic)
partea cu finalizarea unui proiect important si cu lipsa de putere necesara este de actualitate si pentru mine. sotul meu ar mai avea doar vreo 2 lucrari cred, de facut, pentru a termina un doctorat. ar mai fi o singura taxa de platit (insa a mai ramas foarte putin, pentru ca in rest a fost totul deja achitat), si posibilitatea, daca ar dori, sa mai amane un an si sa finalizeze apoi...
insa el nu doreste sa mai continue, acum,pe sfarsit, nu din pricina taxei, ci pentru ca nu mai are putere si tragere de inima sa mai faca asta. eu stiu cata munca si stress a fost pana acum, pentru ca i-am fost alaturi si l-am vazut.
dar, ca in orice proiect, decizia o poate lua numai persoana in cauza. nu trebuie sa conteze presiunea familiei, sau alte motive exterioare. trebuie numai ca persoana respectiva sa fie impacata cu decizia pe care o ia si sa nu regrete in viitor alegerea si pasul facut. poate uneori este mai bine sa reevaluezi o situatie, sa te opresti pe un drum, daca simti ca nu este calea ta, decat sa inaintezi pe drumul gresit.
oricum, eu doresc tuturor celor care au proiecte de finalizat, intelepciune si mai ales puterea de a continua sau de a hotara exact ce este mai bine de facut. :)

iar am scris o groazaaa :)
numai bine, claudia :)

fata din campurile de lavanda

DOAR NOI spunea...

@ Anonim (fata din campurile de lavanda):

:) Si eu dorm la pranz... si nu sunt insarcinata... :))

Cat despre proiect, imi doresc sa il finalizez. Am muncit, am platit mult (timp, energie, bani, stres, sanatate) si nu ma pot opri aici. sunt doar dezgustata... au fost niste oameni rai, care mi-au pus piedici... stiu ca fiecare va plati pentru tot ce face (bun sau rau) insa mie mi-au taiat elanul. Stiu ca, voi prinde curaj... putere... ambitie si cu ajutorul lui Dumnezeu voi finaliza. Insa, acum sunt obosita si dezgustata... :)

M-am ocupat mult de lecturi..teatru... seri de lectura publica... cu toate ca sunt obosita...

Imbratisari si fii vesela.... bebe are nevoie de bucurie... asculta muzica... (Efectul Mozart pe blog este special pentru tine... pentru femeile gravide).... :)

Anonim spunea...

iti doresc sa reusesti sa te mobilizezi, sa treci peste perioada de oboseala si dezamagire cat mai repede. sa te ajute dumnezeu sa finalizezi cu bine proiectul, sa depasesti orice obstacol. :)
iti multumesc pentru recomandarea muzicala. si chiar simt ca traversez o perioada extrem de pozitiva, chiar euforica, in ciuda oboselii. :)
si te apreciez, claudia, pentru faptul ca tu reusesti sa te implici in multe activitati si ca esti atat de activa.
imbratisari vesele si catre tine!:)

aceeasi

DOAR NOI spunea...

@ Anonim:

Mii de multumiri...
Ma implic in diverse pentru ca imi place sa cunosc oameni si sa invat ceva de la fiecare... :)
Seara magica!