duminică, august 5

Sibiu si altele

Nu am o stare foarte buna... e ceva asa fara motiv.... am obosit, ma simt epuizata.... si cu toate acestea incerc sa fiu in continuare mama tuturor ranitilor. Mi-e dor de elevii mei veseli, plini de tinerete si frumusete.... :)!
A trebuit sa ajung la Sibiu, la universitatea de acolo.  M-am urcat in microbuz si am pornit. Am oprit in Pitesti.... orasul unde am petrecut multe vacante, avand verisoare acolo. Am trecut prin Ramnicu Valcea si m-am gandit la o doamna deosebita, fosta prrofa de limba si literatura romana, al carei blog il citesc cu drag si interes pentru dezvoltarea mea literara, Diana ... cu al ei blog "Carti dragi". Apoi, Calimanesti, Caciulata... unde au coborat oameni la tratament... 3 saptamani de tratament... wooow... cred ca am nevoie si eu.... :)) :))
Am ajuns in Sibiu. Am fost luata de la autogara de o masina decapotabila.... Mi-am bifat si visul acesta (doream de cand amvazut la fata din "campurile de lavanda"). Oameni calzi, calmi...
A doua zi, am ajuns la universitate. Frumos.... Doi tineri la intrare, au "sarit" cu gura pe mine...
- Unde vreti sa va inscrieti?
Zambesc. "Cata disperare dupa studenti! Dar, inseamna ca arat tinerica... "
- Nu ma inscriu. Am o intalnire cu un porfesor de la facultatea de istorie.
Imi descriu unde trebuie sa ajung. Discut, atat de frumos, calm, cum nu am discutat niciodata cu nimeni. Sunt servita cu biscuiti. Mi se dau materiale. Mi se face o schema a orasului. Merg la un xerox. Apoi pornesc spre Muzeul de Etnografie. Alerg. Oamenii ma privesc ciudat. Eu am uitat ca sunt in Sibiu, iar aici oamenii au un alt ritm. Hahahaaaa... Imi modific ritmul pasilor. Ma suna sefa din Bucuresti.
- Am nevoie de tine maine la prima ora sa corectezi contestatiile celor de la definitivat.
- Dar sunt in Sibiu.
- Incearca sa ajungi.
Pe drumul de intoarcere, se defecteaza autocarul. Emotii... caldura... oboseala.
In statia de autobuz, ma intalnesc cu profesorul de la cursul de scriere creativa.
- Daca ai timp, te astept intr-o seara la scris.
- Timp? E ceva atat de pretios pentru mine... e un Swarovsky. Daca reusesc sa fac rost de "timp" ajung...
Sufletul imi plange dupa scrieri... dupa lecturi... dupa relaxare...
Uneori, imi vine sa renunt. Dar stiu ca nu e frumos, ca nu e corect (bani, energie, timp...toate au valoarea lor)... Inchid ochii. Imi sterg lacrimile. Respir. "Voi reusi".
....
Ieri, am mers la padurea Baneasa. Frumos.. racoare... inspiratie.... La iesire, multe prostituate. Ce mm-a socat, a fost faptul ca barbati frumosi, bine imbracati, cu masini scumpe se pretau la serviciile unor femei de o calitate "inferioara". Prostitutia este o meserie veche. Sunt de acord pana si cu relatiile de acest fel... insa, consider ca e important sa alegi o femeie draguta, curata, imbracata frumos ....gen gheise. In fine, m-a socat si m-a dezgustat in acelasi timp... lejeritatea  desfasurarii acestei meserii, in amiaza mare... :)
....
Aseara am vazut, revazut filmul "Mesaj de la tine" ( "You have got  mail") cu Meg Ryan si Tom Hanks. M-a fascinat... librarii... mailuri... iubire... viata... :)
...
O duminica binecuvantata va doresc!

O melodie ce ma invioreaza....


4 comentarii:

Unknown spunea...

Am citit cu drag mesajul :)
Am descarcat deja filmul, o sa-l privim si noi hehehe (multumesc)!
Tu chiar arati foarte tinara, asa ca "enjoy"!!!
pupici xxx
Liuba

DOAR NOI spunea...

@ Liuba:

Da.... arat.. nu madau peunele fete de 18 ani... :))

Ma bucur ca ai descarcat filmul. Astept impresii. :)

Imbratisari..:)

Anonim spunea...

draga claudia, iata cum se implineste un vis sau o dorinta, poate exact cand ne asteptam mai putin :)!...
si ooo, daaa, sibiul este atat de frumos!:) si sighisoara!:) si brasovul, sau clujul sau timisoara! :)...si da, oamenii sunt atat de blanzi si deosebiti in acele zone!...asa regret uneori ca nu traiesc acolo!:)

campuri de lavanda

DOAR NOI spunea...

@ Anonim:

Daaaa.... nu credeam sa ma plimb intr-o decapotabila asa curand.. :))

Imbratisari... si voie buna. :)