luni, aprilie 23

Hai cu speranţa.... :)

Ieri am fost zguduită bine de tot de depresiile şi problemele celor din jur. Ca un făcut, am primit n plângeri de: lipsă de chef pentru socializare, depresia după despărţirea de un tip beţiv (indiferent cu ar fi tipul, despărţirile dor; chiar şi cele fără cuvinte, fără sens şi în care ai investit enorm;) care s-a transmis şi în familia respectivă.
Şi eu am trecut prin diverse probleme ce mă doborâseră sufleteşte....
- Şi care a fost pastila de rezolvare?
- Să nu îţi plângi de milă. Să iei o foaie de hârtie şi să scrii ce vrei să faci cu viaţa ta. Pentru început, important este să stai puţin cu tine. Apoi, indicat ar fi să urmezi nişte cursuri (nu şcoală, ceva relaxant, hobby) care să îţi mintea ocupată... plus că mai întâlneşti oameni. Nu există om fără probleme, şi ale fiecărua sunt cele mai grave. Un bărbat îţi completează viaţa, dar nu îţi aduce fericirea absolută. Este şi el om, are şi el defecte şi toane, pe lângă calităţi bineînţeles.

....

Ca să-mi treacă moleşeala ce mă curpinsese, am pornit spre oraş (ca un iepuraş grăbit) să cumpăr cadou surorii mele. LA MULŢI ANI tuturor celor ce poartă numele sfântului Gheorghe, ce s-a luptat cu balaurul. Fie ca viaţa să vă dea curajul de a trăi frumos, sincer, curat, alături de cei dragi sufletului vostru.

La întoarcere, nu ştiu ce a fost în mintea mea, dar am citit poveşti despre diagnostice. Nu sunt ipohondră (am depăşit starea aceasta în facultate), dar pierderile de memorie asociate cu o formă de cancer limfatic sau demenţă după o viaţă trăită frumos, m-au determinat să pun capăt lecturii. Ce oi fi gândit când mi-am cumpărat această carte?

Înainte de somn, caut pe noptieră o carte pentru a-mi aduce visele. Găsesc "Bonjour tristesse" de Francoise Segal (o scriitoare franceză controversată, dar care a câştigat foarte bine din scris; avea mani vitezei; a murit în urma traumelor cauzate de un accident grav; făcea tratament cu morfină) pe care o începusem d emult, dar nu o finalizasem. Cele câteva pagini de final, moarte, accident de maşină, singurătate, tristeţe, m-au făcut să-mi doresc a citi Sandra Brown. Glumesc!

Nu mai visasem de mult. Am avut un vis ciudat. Era şi normal. Plecam îmreună cu mai mulţi prieteni,  cu trenul. La o staţie, dau copilul uei doamne cu multe bagaje, dar eu rămân în tren (care părea a fi tramvai). Mai merg o staţie, apoi mă întorc pe liniile ferate spre localitatea unde trebuia să cobor. Se făcea că eram şi cu sora mea. :) Prostii...

Aşa că... aveţi grijă ce citiţi.Şi că tot am adus vorba, azi e noaptea cărţilor deschise la Bastilia.

"Astăzi, 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărților, Librăria Bastilia (Piața Romană numărul 5) v-a pregătit o noapte specială.
De la ora 18:00 până la 3:00 toate titlurile vor fi reduse cu 20%. De la ora 19.00 începe Porc cu piper alături Matei Martin. De data aceasta rețeta aleasă este ghiveci măcelăresc din "Don Quijote". Intrarea este 10 lei iar rezervările se fac sunând la librărie.

De la 22.00 aveți parte de un concert de pian, electro și voce cu ruePavlov. Iar de la 23.30, 3 actori şi 3 scriitori vă invită la o lectură publică, fiecare în câte o cameră a librăriei. Vor citi Nora Iuga, Radu Paraschivescu, Bogdan Ghiu şi actorii Nicoleta Lefter, Mihai Smarandache, Alexandru Potocean."

2 comentarii:

vavaly spunea...

Draga mea, in primul rand La multi ani surorii tale si sa aveti parte de o petrecere frumoasa.
In al doilea rand, felicitari!!! De ce? Pai cum de ce? Este o postare plina de optimism si speranta, printre randuri ghicesc o noua Claudia , sau e tot cea pe care o stiu si a carei voce o iubesc, plina de optimism si voie buna, care intelege ca lucrurile sunt asa cum sunt, care trebuie sa mearga mai departe cu capul sus si zambetul pe buze. Imi place :).

DOAR NOI spunea...

@ vavaly:

Mulţumesc din suflet pentru urări...
Da, viaţa m-a învăţat că şi dacă stai şi îţi plângi de milă, nimic nu se scgimbă, ba mai tare te afunzi...
E greu, ştiu... al naibii de grau, însă nu imposibil.

Îmbrăţişări şi o săptămână frumoasă....