marți, iulie 26

Tata e un erou

Am scris despre amici, mame, lectură, aşadar, cred că a sosit timpul să discutăm şi despre tătici. Pe mine una, reclamele cu taţi şi copii mă dau gata. În cele mai multe familii, tăticii sunt cei care îşi dovedesc măiestria neîntrecută în a spune poveşti celor mici. Chiar dacă vocea mamei este cea liniştitoare, potrivită pentru a citi basme înainte de culcare, tati poate să fie prinţul salvator pentru prinţesele din poveştile fiicei dragi. Tot tati ştie să transforme aventurile personajelor într-o realitate mai apropiată. Taţilor, aţi încercat să construiţi din material reciclabil costume pentru diferite personaje?

Ca educator, vă recomand benzile desenate din revista MEKI care vă vin în ajutor. Vă ofer idei şi planuri de joacă. Ca părinte poţi afla de pe www.meki.ro idei de jocuri noi pe care să le pui în practică cu copilul tău sau cum să eviţi violenţa în educaţie (chiar şi în cea mai „nevinovată formă a ei”). Cum să faci astfel încât copilul să nu împrumute obiceiurile tale nesănătoase.

Tati, atunci când ai timp liber, adori să petreci momente minunate cu copiii, nu-i aşa? Iar ei aşteaptă în acelaşi timp să audă încă o poveste fantastică pe care numai tu ştii să o spui. Poţi fi cu adevărat creativ atunci când inventezi eroi cu puteri supranaturale, iar dacă te pricepi să îţi şi schimbi vocea pentru a imita fiecare personaj, copiii vor fi de fiecare dată nerăbdători să te vadă în rol de narator.

Orice provocare are de înfruntat protagonistul poveştii tale, nu uita să îl scoţi din încurcatură la final. Finalurile fericite îi fac şi pe copii fericiţi şi le arată că există rezolvări şi la problemele din viaţa reală.

Nu uita, poţi să strecori în poveste şi valori pe care vrei să i le insufli copilului tău prin intermediul personajelor. Vei fi cu adevărat încântat când lecţia va fi învăţată şi vei auzi poate la un moment dat cum cel mic spune mai departe povestea unui prieten sau chiar unei jucării de pluş.

www.meki.ro oferă nu doar un loc sigur pe internet, ci şi un spaţiu educativ şi atractiv. Meki.ro promite să ajute copiii să citească mai mult si să îşi îmbunătăţească performanţele la învăţătură.

Tati, fii un erou asemenea personajelor din benzile desenate ale revistei MEKI!

2 comentarii:

Alexandru Vasvari spunea...

Eşti foarte sensibilă, dar şi foarte vulnerabilă.

DOAR NOI spunea...

@ Dan:

Eu sunt un FOARTE ... total.

foarte zambitoare... foarte sexy... foarte acida (uneori)... foarte romantica... foarte lenesa... etc.

:))


Multumesc de vizita si mai ales pentru comentariu!