sâmbătă, ianuarie 1

surprize magice

1 ianuarie. este soare. pornesc de dimineata putin spre biserica. sunt cam adormita, si parca ma doare putin capul. soarele inseamna speranta. cerul e senin! va fi un an bun, cel putin pentru suflet. conteaza cel mai mult.

in timpul slujbei, un baiat (autist) de 17-18 ani, dupa ce ma studiase 5-10 minute, se apropie de mine si ma strange de mana. la inceput mi-e teama. o privesc pe mama lui, care se astepta sa reactionez violent. ii zambesc pustiului. el imi sufla in par si este bucuros.

slujba a fost mai mult decat balsam pentru suflet. mi-a redat increderea si linistea de care aveam nevoie. oameni multi la Manastirea Radu Voda. nu poti arunca un ac. se canta La multi ani cu sanatate, sa va dea Domnul tot ce doriti, zile senine si fericire, La multi ani, sa traiti. "Sanatate si bucurie!" spune preotul stropindu-ne cu aghiasma.

ajung acasa. gasesc printre "amintiri" acest articol al meu publicat in revista ELLE, in numarul de decembrie al anului 2008. fusesem la o lansare de carte a scriitorului Douglas Kennedy. am primit autograf: "Claudia, lovely name". :)) [toti strainii ma intreaba daca sunt italianca]. am fost fericita si chiar mandra la acel moment, gandind: "sunt un biolog care poate fi si jurnalist. un jurnalist, poate fi biolog?" eee... mandrie prosteasca. de fapt, visul meu era sa devin profesoara de limba romana sau jurnalist in presa scrisa. [inca mai visez la acest statut].

de dimineata, inainte de a ma odihni, scriu o urare haioasa pentru 2011 (sper sa va inveseleasca). ajung pe blogul Cristinei Bazavan, o ziarista (revista TABU) talentata si originala. inainte de sarbatori, voia sa scrie un ebook cu "Povesti de Craciun". am lasat o poveste ca si comentariu la postarea ei. aflu ca, DA, cartea exista, si povestea mea e acolo.

:) am inceput anul bine si asta imi da CURAJUL sa indraznesc mai mult.


cititi aici.

8 comentarii:

stelica spunea...

Te salut, nu cred ca e bine sa fii jurnalist in presa scrisa. Cati jurnalisti au o situtie buna. Din pasiune este OK. Si ca sa glumesc un pic, erai ametita de dimineata pentru ca nu tii la bautura:)). Pe mine altii ma intreaba daca numele este slav ( adica de la rusi ). Un An Nou plin de succese fara excese :))

DOAR NOI spunea...

@ Stelica:

Un An Nou cu tot ce iti doresti... cum ti-l doresti!

Daaa... daca toata lumea ar bea cat mine, ar da faliment fabricile de bautura... :))

Numele imi e latin... roman chiar... :)Il port cu mandrie. :)

Cred (de fapt stiu) ca un jurnalist castiga mult mai mult decat un profesor. Da... din pasiunea am scris si am publicat ( si in "cartile" Max Banus - avea o colectie; si in "Practic in bucatarie" - am scris poezii culinare). Intotdeauna cand fac lucrurile din joaca imi iese deosebite...

Elena spunea...

La Multi Ani!!!
Pentru a scrie cu succes cred eu... ca ar trebui sa fie un motiv definit, o idee clara, sa exista un moment trait cu intensitate, altfel din nimic nu iese decat nimic.
Iti doresc un an plin de roade.

DOAR NOI spunea...

@ Elena:

La multi ani cu sanatate!

da... ai dreptate. intotdeauna cand am scris "bine" am scris din suflet; cand mi s-a cerut sa scriu impus, parca nu scriam eu. :)

se pare ca la povesti pentru copii ma pricep cel mai bine. poate imi schimb tinta. :)

Da, multumesc de urare; chiar imi doresc un an roditor.

Monica spunea...

an nou bun dupa cum se vede:P:P:P

>:D<

alessia spunea...

LA MULŢI ANI cu BUCURII care să-ţi copleşească mereu inerentele dezamăgiri şi tristeţi!

Eu am deplină încredere că vei reuşi să-ţi urmezi visele cele mai frumoase şi mai arzătoare, fiindcă am reuşit să te cunosc aşa cum eşti, dar şi fiindcă am intuit şi ce şi cum poţi fi tu.
Iar pe mine intuiţia nu m-a înşelat niciodată. [Aşa cum pe nimeni nu înşeală; atâta doar că mult prea puţini dintre noi au învăţat să-i acorde încrederea cuvenită.]

Rămân în continuare, cu BUCURIE, lângă inima ta doldora de frumuseţe şi de iubire!

DOAR NOI spunea...

@Monica:

Da... bun si incurajator. Mi-a dat asa un cot sa ma puna in miscare.

Pupici veseli!

DOAR NOI spunea...

@ Alessia:

Multumesc pentru incurajare, dar mai presus de toate de incredere.

Da... sunt o capoasa, si mai mereu mi-am vazut conturate si vii dorintele.

Anul acesta sunt decisa sa ma ocup de cat mai multe. Stiu ca imi va fi bine mie, dar tot ce voi face va fi dedicat altora: mici, mari, cunoscuti si necunoscuti.

Stai langa mine sa-mi vezi grozaviile... :)

Da... si eu am decis sa imi ascult MINUNATA INTUITIE pe care o posed.

Imbratisari armonioase si pupici prietenosi!