vineri, noiembrie 11

Eu si Tobias si scoala si soferia si domnii draguti de la PETROM

Plec sa imi pun benzina. Coada mare. Gasesc eu o pompa libera. Ma mir de ce si ma asez. Ploua mocaneste. Vine domnul de la Petrom si imi spune:
- Dati in spate, aici e de motorina.
Uff..
Ma sez la coada. Imi vine randul.
- Sa nu bagati niciodata motorina. Va stricati motorul.
-Aaa, nu fac asta, caci nu stiu sa folosesc pompa. Astept pe cineva competent.
- Foarte bine, domnisoara. Va veti invata in timp cu toate.
- Da, stiu, exista un timp pentru fiecare. Insa, eu nu vreau sa invat totul. Fiecare e bun pe bucatica lui. Asa cum eu stiu sa predau - chiar daca unii parintiicred ca si ei pot face asta foarte bine (exclus) - asa si un cizmar stie sa puna pingele mai bine decat o frizerita. :))

*
Particip impreuna cu o parte din colegi la un curs de perfectionare. Primim teme. Eu, tarziu in noapte trimit o tema in format electronic. Colegii imi spun:
- Esti fenomenala: scrii povesti, publici carti, iti faci temele, iti mai corectezi si teza de doctorat. Acum intelegem de ce ai 45 de kg. :))
E greu... insa, doar sclipirile si admiratia si zambetele elevilor mei cand ma vad imi dau puterea sa continui. "Doamna, faceti doctorat? Wooooow.... pai noi ce sa ne mai plangem ca dam doua teste intr-o zi. :)" Imi sunt atat de dragi uneori....
*

Eu si Tobias suntem iubiti. Acum, sunt sigura ca mai mult elefantelul. Este comandat de oameni cu suflet bun... curiosi sa il cunoasca, sa si-l faca prieten. Adevarul ca este un personaj minunat! A inceput sa primeasca daruri..... :) Este atat de fericit si emotionat! Este ca atunci cand a fost aplaudat la scena deschisa. Tobias incurajeaza orice copil: mare sau mic. El are remedii pentru fiecare suflet.

Tobias adora sa calatoreasca. Prietenii mei, verisoarele mele, au inceput sa il cheme prin diverse orase (Reghin, Pitesti, Lugoj), ba chiar alte tari. Va ajunge la Calgary, de exemplu. Are ceva emotii, dar stie ca se va descurca exceptional.

Astazi a fost bucuros si impresionat. O fata frumoasa rau de tot, cu niste superbi ochi albastri - Tobias are ochii verzi - i-a daruit semne de carte, cu cine credeti?! Cu el! Semne de carte cu Tobias.

- "Wooow... multuuumesc din tot sufletul meu mic, dar foarte viu si vesel draga Alina. Ingerii sa te binecuvanteze. Anda (din Valcea)si Ana Maria (Tragoviste - casa ei d esuflet) mi-au oferit si ele cadouri. Nu am cuvinte se le multumesc. Insa, va ofer o imbratisare magica si va sunt recunoscator pentru increderea in mine, dar mai ales in creatoarea mea, Claudia. Va rog sa-i fiti alaturi. Astazi a plans... caci oamenii rai exista, deh, ca in toate povestile, si au fost invidiosi pentru puterea ei de a scrie. Altii, mari scriitori, cu spirit de observatie, nu au sesizat ca in link era d efapt cartea despre mine semnata de Claudia. Off... ce rai. Cand a avut nevoie de ea, a gasit-o sa ii caute de lucru. iar ea, si-a rupt din pretiosul ei PUTIN timp liber, si l-a ajutat. Vaaai... i-am sters lacrimile cu trompa mea calda, si i-am adus zambetul pe buze aratandu-i cat este de iubita, de adorata de elevi. Ei au suflete minunate. Am incredere ca ii veti fi alaturi mereu, grai Tobias fericit."

3 comentarii:

Andreea din Buzau spunea...

http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1671454954

Doar pentru tine. Nu cer sa fie publicat.

Succes, draga noastra!

Alina spunea...

Claudia draga mea,
chiar daca mi-a placut de Tobias (sau Tobita cum l-a alintat Andrei) semnele de carte au fost pentru tine....pe el nu am cum sa mi-l fac prieten ca daca am iesi la suc impreuna s-ar uita lumea cam ciudat la mine...Asa ca desi si el imi e simpatic, tu-mi esti mult mai draga.

DOAR NOI spunea...

@Alina:

Multuuuumeeeesc din tot sufletul!

Eu - asa deosebita cum ma consideri tu - l-am creat pe Tobias care este la fel de sensibil, puternic si prietenos ca mine. De abia astept impresii despre povestea elefantelului colorat.:)

Ganduri senine si imbratisari.:)