vineri, noiembrie 4

Despre elevi

N-am mai povestit de mult despre elevii mei. Initial, imi promisesem ca renunt... dar azi am fost soacata de obraznicia lor, de puterea de a cersi efectiv note.

- Doamna, am 8.30.
- Asa, si?
- Mai dati-mi 20 de sutimi... va rog.
- Dar unde suntem aici? La piata? Va cumparati note? Nu am intalnit asa ceva... spuneti-mi ca doar asta vreti si pe cuvant va dau 10 de la A la Z si nici nu mai intru la ore. Vi le scriu din cancelarie.

Unuia, i-am scris pe test "suna" a internet. Vine revoltat la mine sa ma intrebe ce am vrut sa spun.
- Am vrut sa spun ca, in timpul orei ai intrat pe internet de  pe telefon si ai scris.
 - NU este adevarat, doamna.
- Mai, cred ca daca intrebi un profesor universitar si nu stie sa iti spuna ca  membrana interna a cloroplastului masoara intre 2 si 10 nanometri. Nu m-am nascut ieri, si nu predau de azi.
 La finalul orei, cativa colegi au spus ca acel elev, copiase. Stiam... 
Ma doare sa-i vad insa cum se "distrug"... cum se lasa pacaliti de imaginea unei "inteligente" false. Ei sunt destepti, doar ca nu invata. Am incercat sa le testez increderea in ei. M-au intrebat la un exercitiu, si le-am dat raspunsul gresit. Cativa erau putin contrariati... dar l-au acceptat. Doar 2 -3 dintr-o clasa, si-au pastrat punctul de vedere pana la final. Le-am spus azi de ce am procedat asa. Cei care fusesera contrariati, mi-au multumit. Le-am spus sa creada in ei... :) sa creada in inteligenta lor.... :)
*
Un pusti de clasa a V-a, prea ocupat sa isi bata colega, nu m-a observat cand am intrat in clasa. Vine dup[ mine, si-mi spune cu o obraznicie fantastica. 
- Doamna, nu s-a sunat!
- Ei , na. Vorbesti serios? Iesi tu afara, si cand auzi soneria vii in clasa.

Uneori sunt socata de-a dreptul de tupeul si siguranta in a infrunta omul care ii educa. :)
Nu mai stiu care ar putea fi cauzele...


5 comentarii:

Anonim spunea...

Buna.Sunt de acord cu tine.Sunt si eu profesoara sau,mai precis,am fost.am lucrat in mediul rural,nu era asa mare nesimtire dar totusi...Acum m-am reorientat din motive strict financiare,lucrez in strainatate,sunt ingrijitoare,castig bine chiar daca munca mea nu e prea ´´intelectuala´´,sunt multumita.

Diana Alzner spunea...

Oricât s-ar strădui profesorii, dacă nu primesc educaţie de acasă, nu prea există şanse cu aceşti elevi.
Mă amuză când vine câte un părinte contrariat la şcoală, chemat pentru că odrasla face prostii. Ei se aşteaptă ca dascălii să le dea elevilor şi cei şapte ani de acasă.

Sara spunea...

Uuufff! Am și eu colegi impertinenți, din păcate :(. Îmi pare rău că aveți astfel de elevi... Dar aveți sigur și elevi silitori, cu bun simț... ei contează.
Weekend de poveste! :)

DOAR NOI spunea...

@ Mela:

Multuumesc de vizita. :)

Eu iubesc meseria... imi place ce fac... si sunt fericita ca mai am si bucurii. Dar uneori, raman muta in fata obrazniciei si a rautatii lor, ca sa nu mai spun de violenta. :) - atat la fete, cat si la baieti.

Mi-ai propus sa le citesc din codul bunelor maniere cateva ore in acest an scolar. Voi organiza un concurs ceva... nu stiu :))

@ Diana Alzner:

Draga mea, mai nou suntem la mana parintilor si a elevilor.Trebuie sa ii si gadilam daca se poate.Ni s-au citit noua ieri la consiliu noile chestionare ce vor fi aplicate elevilor si parintilor cu referire la profesori. :)

Imbratisari.

DOAR NOI spunea...

@ Sara:

Copila frumoasa... multumesc de vizita.

Da, am si copii cuminti si silitori si inteligenti.

Eu incerc sa ii trezesc la realitate si pe astia rautaciosi. :)

Imbratisari, succes la teze. :)