sâmbătă, iunie 4

Ingredientele din ultimele zile ale vietii

Voi scrie amestecat.... despre ce pot sa scriu. Bine pot scriu tot ce vreau, dar ma cenzurez ca sunt citita si apoi criticata. Tot eu! Asa imi vine uneori sa deschid un blog cu maniere pentru toti barbatii trecuti de 30 ani.... bine, in special cei care au avut de-a face cu mine si inca nu au curajul - rusine sa le fie!-, sa-si recunoasca greselile provenite din lipsa de educatie. Macar de acum incolo, in alte relatii sa poata salva ceva.

Un domn, care nici macar nu are puterea sa raspunda unei intrebari, mi-a spus ca el nu stia ca dupa atatia ani in care nu ne-am vazut, si dat fiind ca fusese si ziua mea, dar mai ales ca isi dorea o reinnodare - Slava Domnului ca am minte! - a relatiei de mult apuse si destul de trist, mi-a spus ca el nu stia ca trebuie sa vina macar cu o floare. Sa zicem ca la 37 de ani nu e inca tarziu sa inveti. Succes!

Am visat ingeri, si sper sa imi fie bine o data pentru totdeauna. Chiar nu mai am puterea sa suport toate mizeriile si mitocaniile.

Ieri, am fost imbratisata de elevi cum n-am fost niciodata. Imi e atat de greu... e ca atunci cand ei simt ca se termina. Cei de clasa a VIII-a mi-au spus: "Doamna, ne-ati invatat atatea in 2 ani, va rugam, veniti la banchet". Am promis ca ma duc macar sa ii vad. Stiu ca sunt frumosi. Parca generatia mea nu a fost atat de frumoasa!

Un elev extraordinar de inteligent (nu stiu daca e corecta exprimarea), care doreste sa studieze la Oxford, dar nu stie sa piarda, a inceput sa planga cu lacrimi de crocodil ieri, caci organizasem un concurs la lectia de recapitulare, si echipa lui pierduse cateva puncte, iar eu am spus ca le trec note in catalog. Doamne, cum invata copiii astia pentru nota. Ma intristeaza sa vad acest lucru, dar astia sunt.

Un domn de 72 de ani, care mi-a criticat foarte dur proiectul cu povesti personalizate, s-a imblanzit. Ba chiar s-a oferit sa ma ajute daca am comenzi numeroase. :)) Am descoperit ca sunt norocoasa, caci batranii sunt utili, iar cine nu are sa isi cumpere. Eu neavand bani, am primit unul gratis.... bine, dupa 2 zile de critici, care m-au facut sa imi tin cu greu lacrimile in causul ochilor mei mari, blanzi, de Tauras Ferdinand... este chiar "fascinat" de povestile mele. {multi oameni in ultima vreme mi-au scris ca scriu simplu, dar moralist si frumos; insa, eu nu mai pot vedea frumusetea; am impresia ca e un nimic; mi-as dori alt nivel}.

Cand, ca un copil mare ce sunt, am fost sa achit factura de gaze, m-am intalnt cu un DOMN [inteligent, cu un farmec aparte - nu pot a-l defini (e imprumutat de la personaje din carti farmecul) -, misterios] drag sufletului meu. Drag, in sensul ca am de invatat de la el ceva, de fiecare data cand il intalnesc. Pentru mine inseamna enorm asta.... inseamna ca evoluez (mi-as dori a spune si ca, devin mai fermecatoare si misterioasa precum e el... dar nu; nu inca). Stia ca imi doream candva sa particip la un curs. Si.... norocoasa cum sunt - macar pe partea aceasta cu intalnitul oamenilor speciali care m-au adus unde sunt (ha ha ha - stiu ca am evoluat mult in ultimi 3-4 ani; ma simt altfel; nu ma recunosc uneori) -, mi-a oferit sansa de a participa la o sedinta a acelui curs. MULTUMESC, MULTUMESC, MULTUMESC! Azi, am fost acolo.... si am invatat multe... si am calatorit din Africa in America Centrala si America de Sud. Senzational. Sa iti fie bine... din ce in ce mai bine, DOMNULE MISTERIOS SI FERMECATOR!

In ultimul rand, cica am slabit foarte mult. Mie nu mi se mai pare. De cativa ani sunt foarte slaba. Intr-adevar am trecut de la S la XS, asa ca, am sa las totul la o parte si am sa incep gimnastica pentru a-mi mari masa musculara. :P

Sa va fie ziua vesela si bucuriile sa pice din inaltul cerului senin. Zambete si imbratiari magice tuturor ce ma citesc!

4 comentarii:

vavaly spunea...

Oamenii cu suflet mare vin catre noi daca ii chemam si ii dorim destul de mult . Sunt sigura ca sufletul tau atrage oameni deschisi care te vor ajuta, mai ales daca simti ca in tine s-a produs acea schimbare favorabila. Eu nu pot decat sa iti doresc sa ai parte numai de bucurii si impliniri. Le meriti. Cat despre ceilalti, ti-am mai spus, lasa-i sa ramana simple cunostinte...

DOAR NOI spunea...

@ Vavaly:

Da, asa este. Intotdeauna am avut sansa de a intalni s discuta cu oameni minunati, cu suflet curat, sinceri, care nu s-au temut a-mi spune din "tainele" pe care le detin.

:) Da... asa am sa fac cu ceilalti... Eu am o problema cu cei 7 ani de acasa... nu pot accepta ca la aproape 40 sa nu stii lucruri elementare. :P

Monica spunea...

fiecare om apare cand trebuie si spune excat ce trebuie!:)

bafta :)

DOAR NOI spunea...

@ Monica:

E....chiar ce trebuie nu stiu daca se spune mereu. :)

Dar in fine... acceptam. :)