duminică, aprilie 3

minunată duminică

lectură. am citit mult în aceste zile. şi totul pe fugă. adică, în autobuz - mi-am lăsat maşina acasă special pentru a mă bucura de lectură. am ales un drum ocolitor pentru a citi mai mult. am să povestesc curând despre cărţile citite.

vă amintiţi că zilele trecute ceream un copil împrumut? ha ha ha. n-am primit, n-am găsit, dar m-am dus singură la şezătoarea cu poveşti şi instrumente muzicale. promisesem că ajung. trebuia să mă întâlnesc cu organizatoarea, cu Beatrice Iordan.

a fost o oră magică. copii isteţi, care ştiau instrumentele muzicale (cobză - "o chitară care cântă mai răguşit"; fluier; tobă; cimpoi... etc.). o oră cu muzică (mi-am aminitit "Podul de piatră s-a dărâmat, a venit apa şi l-a luat. Vom face altul pe râu în jos, Altul mai trainic şi mai frumos), poveşti, joacă, dans. superb! părinţi preocupaţi de educaţia odraslelor, în faţa cărora mă înclin respectuos. mă bucur să văd că mai există şi altfel de părinţi, şi altfel de copii, dar mai ales există o şansă de a salva România. (sper!).

sunt atâtea ateliere pentru dezvoltarea simţului estetic şi creativ la copii, încât am plecat cu lacrimi în ochi că nu am (încă) copii.


am "lansat" poveştile.... am privit bucuria părinţilor de copii talentaţi... am discutat cu o femeie - mamă senisibilă şi delicată precum o trestie... am primit energie pentru o săptămână şi m-am întors la lectură.

4 comentarii:

darul din inima noastra spunea...

Lectura placut, draga Claudia.

DoarEu spunea...

Multumesc din tot sufletul!

lectura e tot ce ma mai bucura int-o lume plina de rautati... :)

Aurelia spunea...

Ce păcat că n-ai găsit copilaşul de împrumut!
Mă bucur de duminica ta minunată!
Ce-i al tău, e pus deoparte, dar cred că ştii asta!
Lectură plăcută!

DoarEu spunea...

@ Aurelia:

Multumesc! Cred ca e pus foarte, foarte de (o) parte.

Cartile ma farmeca acum.... in aceste zile in care sufletul meu e chinuit la maxim.