vineri, noiembrie 26

inca mai sper...

urmand expresia "maine este o alta zi" Scarlett O'Hara, imi incep ziua cu un zambet dupa o noapte plina de cosmaruri. la un moment dat m-a trezit mama. am adormit din nou - constienta ca am visat urat - si am inceput sa " ma apar" de monstrii.

merg la scoala... dezgustata dupa un set de lucrari corecte. i-am citit si mamei cateva perle. o doamna invatatoare imi spune: "draga mea, nu te mai chinui. daca parintii nu realizeaza cat de importanta este notarea corecta, da-le 10 si dormi linistita."

inca mai sper ca voi salva educatia din Romania....

mi-am scos elevii de la clasa unde sunt diriginta in parculetul din fata scolii. nu am realizat ca sunt in camasa si, chiar daca e soare, e final de noiembrie. am dardait pana m-am incalzit. o eleva a venit sa-mi ofere bluza ei de trening... "doamna, ati inghetat! stiti cat va iubesc, nu?" "da, iti multumesc, stiu!"

cand imi pazeam elfii, vin doua foste eleve de anul trecut, care ma epuizasera nervos un an de zile prin felul rebel de a se comporta. "doamna, ce faceti? ne e dor de dvs. erati atat de buna. acum am realizat ca ati avut dreptate in tot ce ne-ati invatat. va multumim". "ihmmm.... deci, inca sa mai sper ca am un rol in formarea de oameni?"

o alta fetita de clasa a V-a, vine plangand la mine. "doamna imi este rau si nu este nimeni la cabinetul medical". incep investigatiile. intr-un final, imi spune ca are otita. "draga mea, nu ai voie sa iesi din casa. chiar daca e soare, trebuie sa stai la caldura si sa iti medicamentele". "am venit sa va aduc povestea". am imbratisat-o cu mare drag...

povestea o puteti citi pe click aici

6 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

Frumos!
Copiii simt dacă sunt înțeleși!
Unii , ai dreptate, cei ” cu probleme”, după ce realizează că le voiai binele, nu se sfiesc să recunoască. Chiar să aducă mulțumiri.
Noroc mult!

DoarEu spunea...

@INCERTITUDINI:

da, frumos este uneori... dar epuizant.

sper sa fie bine pana la final...

poate gasesc altceva...

magister_ludii spunea...

http://www.versuri-si-creatii.ro/poezii/s/wislawa-szymborska-6zuusss/bunatatea-orbilor-6zupsss.html

adriana spunea...

stii ca mie imi plac povestile scrise de copiii tai...nu o pot citi pe aceasta...e scrisa prea marunt..dar tarte as vrea sa o citesc...poate iti faci tu timp si o copiezi pe blog

DoarEu spunea...

@Adriana:

"Copiii mei?" off...

uneori imi sunt dragi, alteori mi-e mila de ei...dar cand vad ca majoritatea au o rautate nativa... as vrea sa plec pe Luna.

poate imi fac timp... nu promit.. daca maresti se vede... :)

ganduri bune!

DoarEu spunea...

@ magister:

mltumesc pentru poezie.. :)