vineri, septembrie 24

mirosuri


ma trezesc foarte devreme... am un examen ce ma framanta si pe care nu-l mai suport. mai citesc putin si plec. primesc in dar un zambet, o incurajare si urarea "o zi frumoasa in continuare!"

"Va fi bine!", imi spun desi emotiile ma coplesesc.
realizez ca sunt un copil mare, care ar vrea sa fie insotita de unul din parinti sau iubitul la examene. niciodata nu s-a intamplat asta, si am ramas cu o dorinta neimplinita.
in sala mirosea puternic a busuioc. era un miros puternic, ce s-a intiparit in memorie, calatorind prin celulele nervoase olfactive.... calatorie placuta.


mai tarziu, simt mirosul de ceara topita si de mir. si-mi place, si sunt usurata de griji, ganduri, probleme.

imi cumpar o cafea cu lapte si o savurez in cancelarie.... imi rasfata simturile, imi da aripi sa zbor pana la cer, sa-mi iau speranta si zambetul, gandurile bune si vointa, apoi cobor din inalt si merg la clase.

realitatea ma trezeste cu palme si rautati...

din nori, o raza imi face cu ochiul, ma imbratiseaza si ma saruta aratandu-mi ca dragostea exista in noi, langa noi...

4 comentarii:

adriana spunea...

au ajuns pana la mime miresmele...o seara palcuta, sa ai domnisoara profesoara...

DOAR NOI spunea...

@Adriana:

Multumesc!

Toate cele bune si tie!

mihaidcuza spunea...

Binele si raul nu se afla in lucruri, ci in ce credem noi despre lucruri. Scrii foarte frumos si, cateodata, inca ma mai surprinde capacitatea ta de a da lucrilor un inteles stimulativ, in ciuda multor aparente. Salut cu onoare liderul din tine si o imbratisez pe copila!

DOAR NOI spunea...

@Mihai:

Asa este MIhai, binele si raul tine de fapt de perceptia noastra vis-a-vis de lucruri. Doar vorba ceea: orice rau duce spre bine. (ador proverbele!)

Uneori ma surprind si pe mine, ma redescopar... cred ca naparlesc ca un sarpe ce sunt in zodiacul chinezesc! revin mereu cu ceva nou si mai frumos!

Salutari si zambete si incredere ca se pot misca lucrurile!