joi, august 19

EXPERIENTA UNICA

desi am mult de lucru, nu pot sa nu va impartasesc din emotiile acestei dimineti.
prin iarna, imi doream sa realizez un audiobook cu povesti. toti mi-au promis ca vom face, dar tipic pentru Romania a ramas ca in gara. m-am consolat.
acum ceva vreme, scriam pe blog ca imi doresc sa public povestile in Braille. la fel, nebunie, oau, mac, tra la la, apoi, pauza. nimeni nu a mai zis nimic. de presa ce sa mai spun. daca ma spanzuram in fata Guvernului, da, poate scriau despre mine in ziare. asa, ca vreau sa fac ceva bun, frumos, util, n-are relevanta.
in fine, am trimis mailuri peste mailuri, am vorbit cu un domn dragut care este administrator de retea la Asociatia Nevazatorilor din Romania - cunoscut la o petrecere a unei eleve de-a mea, cu deficienta.
zilele trecute, cand imi luasem gandul de la o colaborare cu ei, mi s-a propus sa merg la ei, sa imi inregistrez povestile. cu emotie si curiozitate, am acceptat.
vreau sa va spun ca sunt niste oameni minunati. gazde primitoare, mi-au spus istoria impresonanta a asociatiei, istoria ei incepand in timpul Reginei Elisabeta, in 1906. in zona Vatra Luminoasa, singura zona din Europa care poarta denumirea pornind de la Asociatia Nevazatorilor din perimetru, exista semne de circulatie specifice, un baston alb si un chip.
am primit revista lor, "Litera noastra" a carui redactor sef este plin de viata, si care mi-a explicat ca poezia lui Bacovia, "Plumb" este o arta poetica, descifrand tainele tiparului de fapt. Literele erau din plumb, si asezate in forma lor de tipar, au aspectul unei flori. (uite cum mai invat cate ceva).
am inregistrat doua povesti. mi-au dat si mie un CD cu ele. am fost "fascinata" de vocea mea atat de placuta, desi mi s-a mai spus in urma convorbirilor telefonice ca am o voce suava.
mai merg si maine... si sper sa continui o colaborare cu ei.
sunt trei actori care citesc pentru asociatie, printre care Delia Nartea... pe ceilalti nu i-am retinut din cauza emotiilor...

5 comentarii:

darry.anna spunea...

Minunat!
Incet dar sigur visele tale se implinesc!
Doar ganduri bune!

mihaidcuza spunea...

Te rog sa imi transmiti, cumva, o adresa de e-mail. S-ar putea sa le consideri doar vorbe, dar sunt cateva mesaje ale diferitilor oameni pe care as dori sa ti le remit si cred ca e posibil sa iti placa... Daca vrei... PS Esti un lider!

DOAR NOI spunea...

Da, DarryAnna. NU-mi vine sa cred! Chiar ma resemnasem ca nu am mai primit niciun semn de viata! Eu imi doresc sa fac bine, dar "dragoste cu sila nu se poate" sau "D-zeu da, dar nu baga si-n sac".

Multumesc Mihai! Nu stiu daca mai am varsta la acre sa ma entuziasmez din cuvinte. Asa din cuvinte, sunt si maritata, sunt si doctor in stiinte, sunt tot ce imi doresc! Sunt curioasa in schimb de mesaje... ca o viitoare scriitoare celebra ce voi deveni :)), iubesc cuvintele!

Tudor Enea spunea...

"cu pasi mici spre fericire"- era vorba unui coleg de al meu din facultate. la tine incet dar sigur lucrurile se indreapta spre bine. imbratisari cu drag si multe impliniri.

DOAR NOI spunea...

da, Tudor, se pare ca incet lucrurile incep sa se miste...

sper sa sa se miste pe toate planurile... :)dar nu mai insist, doar astept.

imbratisari cu drag si de aici!