sâmbătă, iulie 17

invatati copiii sa iubeasca lectura...


vorbeam cu o prietena care lucreaza la o editura pentru copii. era trista si demoralizata, caci are mult material nou si frumos pentru a fi publicat, dar criza si faptul ca nu se mai cumpara carti pentru copii, o tin pe loc.

pacat, in copilarie incepe totul: pasiune pentru sport, muzica, pictura, lectura, etc... acum se dezvolta talentul pentru mai tarziu.

eu, nu sunt inca mamica, dar cumpar carti pentru pustiul de 4 ani a carui bona este mama. cred ca toate cartile pe care le are - sau majoritatea -, sunt de la mine. ati putea spune ca parintii nu au bani. toti ne ducem cu gandul rapid, intr-acolo. dar nu este deloc asa. tatal sau ii cumpara ceas de Ben Ten de 80 lei... o prostie de ceas, care nu face minuni. "nu dati banii pe prostii, ci luati carti la copii", ar suna o replica haioasa pe plaja din Constanta.

insa, povestile, imaginile ii dezvolta imaginatia, creativitatea...

am gandit un slogan: "lasati copiii sa vina in librarii, sa rasfoiasca si sa fie pasionati de carti, pentru a creste curajosi, veseli, isteti".

4 comentarii:

Diana Alzner spunea...

Câtă dreptate ai, Claudia! Şi ce puţine şanse să se pună în aplicare ceea ce gândeşti... :)

DOAR NOI spunea...

Multumesc!
As face o campanie in acest sens... :)

darry.anna spunea...

Intotdeauna am crezut că o carte de povesti reprezinta cadoul ideal pentru un copil. In functie de varsta poate fi o carte de aventuri sau povestiri istorice. Pe mine m-au bucurat intotdeuna cartile primite in dar. Cartea îţi deschide un univers în care poţi visa sau te poţi identifica cu personajele.
Numai că între timp lucrurile s-au schimbat şi nu ştiu dacă în sensul bun. A citi o carte presupune sa aloci un timp ei, un timp în care să te contopeşti cu ea. Astăzi suntem prea grăbiţi şi le transmitem şi copiilor noştri aceeaşi grabă.
Aş participa cu drag la campania ta:)

DOAR NOI spunea...

Multumesc Darry.
Daca voi lansa o carte, pornesc in tara in promovarea ei.
Voi face ceva in acest sens... PROMIT: Mie si celor dragi!
Imbratisari cu drag!