duminică, iunie 20

citate din ultima carte finalizata

"Crestetul ghetarului" - de Constanta Buzea
un jurnal impresionant. poeta, de o sensibilitate si bunatate de nedescris, o mama iubitoare si omniprezenta, care indura chinul unei casnicii doar pentru copii.
"ioana e tunsa scurt, blond-cenusiu, andrei are breton, saten. amandoi dorm frumos. cresc in somn. li se rotunjeste capul. au gene lungi, gura rosie, piele stralucitoare si moale. ndrei e ca un desen in penita. ioana e un fruct bine mirositor. le place sa-i iubim, sa se veseleasca, sa glumeasca. andrei are umor, ioana mai putin." - mereu isi descrie copiii atat de frumos, este o mama grijulie si iubitoare (a plecat singura la maternitate cand l-a nascut pe andrei, pentru a nu-l deranja din somn pe Adrian Paunescu).
"amintirile nu au de-a face cu trecutul nostru, cu timpul, cu locul. amintirile suntem noi. n-am sa ma decid usor si nici definitiv ce sunt amintirile, acte de avaritie sau acte de generozotate. sunt chinul si binecuvantarea, memorie palida si memorie in flacari, film contradictoriu, mereu rulat, reluat, refacut, bucuria si groaza de a inmarmuri si de a te topi in trecut... "
"luna fixeaza masti axelor
ce ies usori si verzi din rand.
ei, pe lumina si pe sunet,
degetul lor sfiosi punand..."

Niciun comentariu: