marți, mai 25

viata in fel si chip...

zilele trecute vorbeam cu cineva si imi exprimam dorinta de a fi mama (o obsesie de a mea). bine, pentru mine este o adevarata provocare din multe puncte de vedere. unul este acela de a nu mai fi tratata eu ca un copil, de a nu mai fi rasfatata. altul este silueta. nu stiu cum voi reactiona cand nu voi mai incapea in fustele mele marimea 34 sau tricouri si camasi XS. da, stiu ca ma voi scimba. in alta ordine de idei, nu voi mai fi asa mana sparta. voi strange punga pentru copilul meu. da, un copil ma va maturiza si ma va schimba. banuiesc ca si in relatiile cu cei din jur voi fi o "o alta femeie, o alta Claudie".
persoana careia ii spuneam "planurile" mele, ma intreaba:" dar bine, acum faci copil, si cu ce-l cresti daca iti iau astia 25% din salariu?". "nu stiu, cu ce am, dar stiu ca pot. m-a inzestrat D-zeu cu inteligenta - atat cat e, nu e din abundenta; ha ha ha -, doua maini, doua picioare, voi munci"...
ieri, venind spre casa, am vazut o femeie cunoscuta din vedere... cu un baietel de vreo 4 ani, si o fetita de cateva luni in brate. oamenii vorbeau ca sta prin scari de bloc, ca cerseste. ma intrebam: "Doamne, de ce e viata asta atat de nedreapta? am prietene care nu pot ramane insarcinate si au o situtaie buna... iar aceasta femeie, isi chinuie copiii in acest hal... si sunt atat de sanatosi: grasi si frumosi."
pentru mine, viata, devine un mister total...
asa cum si eu fac greseli pe care nu as vrea sa le fac, si ma las "hipnotizata" de-a dreptul... si ma urasc apoi...
sper ca toate sa se aseze liniar in viata mea...

3 comentarii:

mihaidcuza spunea...

Daca te intereseaza o parere corecta, de la cineva care se pricepe la copii si la finante la fel de bine, iata: Copiii sunt niste ingerasi neprihaniti care nu au nevoie decat de dragoste! Cine incearca sa-ti spuna altceva minte. Cunosti pe cineva care sa se planga ca ai lui (ei) nu au avut suficienti bani??? Eu cunosc dimpotriva, multi oameni -banuiesc ca si tu faci parte dintre ei- care le sunt recunoscatori parintilor pentru cum i-au crescut fara multi bani. Asta e cu finantele. In rest, cu biologia, e treaba ta.

man... spunea...

Never...
http://www.youtube.com/watch?v=_OIExoUb8jk

DOAR NOI spunea...

Multumesc Mihai! Nu stiu cat e de adevarata partea cu finantele. Vorbeam cu un domn, si el dornic sa aibe copii. Si imi spunea:" e drept ca al meu copil sa nu beneficieze de meditatii la limbi straine sau o excursie in alta tara? nu e tot copil? cu ce e el vinovat ca eu nu am fost in stare sa am mai mult?!" Si... da, ii dau dreptate. Eu stiu ce inseamna sa nu ai bani - ca parinte - pentru o ciocolata. DAr, tot ca parinte, mama s-a imprumutat si ne-a luat... Nu-i usor... Eu ma bazez pe faptul ca am "inteligenta" si pot face ceva suplimentar pe langa invatamant.