miercuri, mai 5

sufletul meu

Suflet la dospit.... si creste atat de frumos si bine...

La primul cantat al cocosului, sufletul meu infloreste, asemenea unui iris, floare ce caracterizeaza stapana lui in horoscopul floral. La al doilea cantat, sufletul intinereste si se imbogateste. La al treilea, sufletul realizeaza ca a mai trecut un an peste el si nu este inca obosit, din contra, este optimist, stie ca poate sa daruieasca mai mult, a inteles ca poate crea frumos din nimic… cuvinte sincere, lucruri marunte, flori si iubire…
Au trecut ani buni peste el… si este an de an mai puternic, mai semet, mai activ si mai iubitor. Sufletul meu canta pe zi ce trece mai placut… oamenii buni il vad… am evoluat sufleteste si asta ma bucura. Am ajuns la stadiul in care merit sa pasesc la un alt nivel de viata. Am crescut putin cate putin, cu greu. Am dat adesea inapoi, am stat la caldura si am crescut din nou, cu teama, dar m-am ridicat. Am intalnit oameni frumosi si calzi si blanzi si rabdatori in calea mea. unii m-au invatat sa merg din nou… altii mi-au dat lectii de dictie – cica as avea voce frumoasa-, altii m-au invatat sa-mi cultiv zambetul… altii mi-au facut operatie pe suflet deschis si am inceput sa scriu povesti – bune sau mai putin bune-, si poezii fara talent… si sufletul si neuronii s-au jucat si le-a placut extreme de mult.
Sufletului meu ii plac copiii… si plangea de dorul lor, si i-a cerut stapanei sa se intoarca la scoala. Si ei ii lipseau, asa ca, a hotarat sa revina la catedra. Si chiar daca se chinuie impreuna, sufletul mai are o raza de speranta in buzunarul de rezerva, si stie ca in vara, copiii vor fi fericiti cu o astfel de profesoara in viata lor…
Am intalnit si oameni care mi-au folosit sufletul, ca niste hoti, pentru o perioada de cateva luni, apoi au dat bir cu fugitii, de frica sa nu-mi plateasca dobanda. Acest “furt” m-a facut mai puternica, iar sufletul a inteles ca trebuie sa fie si mai frumos si mai bland si mai senin, si sa nu mai fie vizibil decat pentru oameni deschisi si veseli si sinceri si darnici… de frumos… de vise… de iubire… de alint… de mangaieri.
Azi, este ziua sufletului meu! Ii doresc sa fie mai bun, mai curat, mai senin, mai talentat si mai vesel pe zi ce trece. La multi ani, suflet drag!

11 comentarii:

petrisor spunea...

La multi ani doareu, sa-ti fie bine suflet drag,dupa inima si credintza ce o ai si o porti.Sa primesti inapoi tot binele ce l-ai daruit.Si daca prichindei iti doresti, ai tai sa fie, frumosi si sanatosi,si timp sa ai,destul, sa-i vezi la casa lor.Cu foarte mult drag un prieten din tzara lui mos craciun acum la inceputul verii.

. spunea...

La multi ani si din partea mea sufletului tau....sa aibe o zi minunata si senina!!!!!!!!!!!!si mii de flori din ganduri curate sa fie mereu in jurul lui!

Anonim spunea...

La multzi ani Doareu.Un gind cald pentru sufletul tau drag frumos si plin de credintza.Sa primesti tot binele ce l-ai facut si dat.
Si daca prichindei iti doresti , ai tai sa fie.Si timp sa ai ,destul, sa-I vezi la casa lor.
Si daca har iti doresti , eu (ca noi toti ce te stim) ma rog pentru linistea sufletului tau ,sa poti sa scrii

DOAR NOI spunea...

Multumesc enorm de mult. Sunt bucuroasa ca am alaturi - chiar si cu gandul - oameni minunati, doar cin' se aseamana se aduna.
Sa va fie bine si frumos si vesel si voua! Bucurii si zambete la fiecare pas!
Imi doresc sa scriu, scrierile mele sa fie rafinate si de calitate, sa ajunga acolo unde este nevoie. Cat despre copii... da, mi-i doresc... sa le spun povesti, sa creez povesti de dragul lor...
e ceva in jurul meu - elevii ma intreaba tot mai des daca am copii si cand ii fac - care imi spune ca se va intampla asta, curand. e ca sicum ar fi un semn de avertizare. ha ha ha.
imbratisari cu mare drag si voie buna!

darry.anna spunea...

palavragealaLa multi ani frumosi si fericiti draga mea!
Iti doresc ca visele tale frumoase sa se implineasca pentru ca apoi sa fauresti altele.
Te imbratisez cu drag!

DOAR NOI spunea...

Darry iti multumesc din suflet!
Da da da... palavrageala. Ha haha. Exact!
Sa fie bine pentru mine,caci stiu ca voi bucura cel putin doi oameni cu bucuria mea. Stiu sa impart bucuria si fericirea.Cand iubesc, capat forte extraordinare. Pot face multe fapte bune si frumoase!

darry.anna spunea...

Vai! mii de scuze! Eram la servici cand am trimis mesajul repede fara sa-l mai verific,si a iesit .
Mii de scuze.

Anonim spunea...

La multi ani,Clau!! Nu stiu de ce retinusem gresit ca ziua ta este maine,eram convinsa de asta.
Viata e o calatorie pe teren accidentat si nesigur adeseori. Drumuri nestiute,necunoscute,neumblate pana atunci.Toate drumurile astea sa te duca spre implinirea pe care ti-o doresti si nu uita ca fiecare persoana ce trece in viteza prin viata ta nu e intamplatoare!
Drum bun in continuare,Liz! Fara viraje periculoase,doar drum lin!

Un simplu anonim prin viata ta,
L'Automne

do re mi spunea...

Eu sunt unul dintre cei 2, stii asta !
La multi ani cu spor in toate si blanda adiere a vantului[ santem in trecena vantului in calendarul mayas] sa inlature din calea ta tot ce nu mai iti e de folos sau nu e bine facut ,solid ancorat in viata ta si in ordinea fireasca sa faca si bine sa imprastie semintele darurilor tale in lume si polenul de pe umerii obrajilor tai plini de zambete in lumea larga
Aripi maiestuase suflete, sa zbori si sa ne-aduci povesti mirifice .

DOAR NOI spunea...

L'Automne, multumesc! Azi, am fost felicitatat de oameni care au fost cateva clipe sau zile sau saptamani in viata mea. Am avut o zi divina! Mirifica... a fost de poveste!

Mirey: Stiu ca tu vei fi unul din cei doi oameni...
Multumesc pentru cuvintele frumoase! Chiar vreau sa fiu acolo unde pot ajuta... unde zambetul meu produce bucurie si da, astept sa scriu povesti mirifice!

adriana spunea...

La multi ani! Sa fii fericita!