marți, aprilie 27

Ultima mutare


Tabla cu patrate albe si negre sta in fata mea. Privesc si nu vad piesele. Imi place regina, dar regele face toti banii. Fac o mutare riscanta. Asa sunt eu… dupa ce am implinit 30 de ani, imi risc viata de parca as mai avea de trait zile numarate pe raboj. Aleg sa fiu nebunul. Macar am o scuza.
Fac ultima mutare. Un fluture alb imi da tarcoale. O dorinta imi porneste imdiat spre inima, si de acolo spre creier. Gata. Nebunul ia regele. Sah mat (scuze celor care stiu sa joace de-a devaratelea).
Dorintele sunt implinite. Cand nu te mai astepti…. Cand iti risti statutul si onoarea de om cumsecade.
Mutarea moarte contra viata cum o fi? Oare acele persoane sunt curajoase? Ma gandesc la cea care s-a aruncat azi in fata metroului la Piata Romana. Oare e o solutie pentru nefericire? Am luat-o razna… mutarile riscante nu sunt acestea, nu-i asa?

6 comentarii:

darry.anna spunea...

Curaj si fruntea sus!Sustine-ti cauza.

Ganduri senine si imbratisari prietenesti!

. spunea...

ce o fi mai greu : sa iti pui capat zilelor,nemaindurand problemele ori sa ramai sa lupti in ciuda lor?toti vor spune ca a doua e dovada de curaj....cei fara de speranta vor afirma ca a lupta impotriva instinctului de supravietuire ,e mai greu decat orice....adevarul e undeva la mijloc,ca in orice problema,chiar si de psihiatrie...
nu pot ,insa,sa nu ma ingrozezesc de numarul tot mai mare de oameni candva echilibrati, ce nu mai fac fata problemelor actuale,gasindu-si un adevarat refugiu in moarte...
noi,romanii,suntem o societate bolnava?ori umanitatea e cu adevarat bolnava???????????????????????

DOAR NOI spunea...

Darry: Multumesc. da,da... sunt curajoasa!
DoaroDIANA: Nu stiu ce e mai greu?Sincer, exista o solutie pentru orice.Dar, uneori nu mai poti... caci societatea e bolnava. si nu te sustine si nu te ajuta nimeni.
da...multi, multi oameni aleg varianta asta.
succes si zile senine!

mihaidcuza spunea...

Apologies accepted. Chiar si acest joc extrem de rational se joaca uneori cu inima. "Imi place sa frang eul adversarilor, vreau sa-i vad tremurand de frica" spunea unul dintre cei mai mari jucatori din toate timpurile. Tot el spunea insa ca nu trebuie sa faci niciodata o mutare - chiar si riscanta, cum doresti tu - pana n-ai inteles perfect pozitia.
Iti doresc claritate si inspiratie!

man.. spunea...

Ti-ai pierdut Biblia?
http://www.youtube.com/watch?v=AxgIRZn5Jms

DOAR NOI spunea...

Mihai: Multumesc! Cu mana tremuranda, adesea fac mutari corecte. Nu vreau sa le mai cantaresc foarte mult. Daca e sa se intample, se va intampla.

Man: Nu mi-am pierdut biblia... chiar marti am ajuns putin la o manastire din capitala si m-a uimit numarul mare de bilete lasate in podea, sub niste bucati de sticla sau pexiglax. Deci, oameni cer, mai am credinta si speranta ca rugile ajung acolo. Eu sunt in urma rau de tot cu ele... :)) adica, ascultarea ugilor mele. Poate face D-zeu o schimbare a prioritatilor in viata mea. Am nevoie de schimbare. Ceva nou... o "jucarie" nou nouta.