luni, aprilie 26

frica


o zi de luni in care imi gasisem linistea. simteam ca nu e bine. eram atat de linistita incat imi simteam respiratia, imi auzeam ritmul normal al inimii. intr-adeavar nu a durat mult. am primit un telefon ce mi-a tulburat zambetul, sufletul, echilibrul, respiratia si ritmul cardiac.

imi promisesem ca nu voi scrie despre asta.

voi spune printre randuri.

nu am fost si nu sunt un om silitor. muncesc si invat atat cat sa nu ma fac de ras. diplomele nu m-au ajutat prea mult in viata, va spun sincer. nu mi-au adus fericire.

insa, niciodata nu mi-am batut joc de oamenii care au avut incredere in mine si care s-au bazat pe mine. cand am intrat in hora, am dansat: cu febra, cu basici, cu dureri de spate si stari de voma, ca mi-a placut ritmul sau nu, persoanele care ma tineau de mana sau de umeri, am dansat.

azi, am aflat ca sunt trasa la raspundere pentru cineva care trebuie sa-mi coordoneze munca. ba chiar ia bani frumosi de pe urma mea. m-am speriat si am inceput sa plang. rau. cu lacrimi cat oul de strut. nu am rezolvat nimic, decat mi s-au umflat ochii ca la Taurus nobilus - specie inventata de mine. m-am oprit. "nimic nu e intamplator. trebuie sa fie o rezolvare si un scop pentru care am patit asta." da, dar nu e vina mea ca s-a ajuns aici. nu imi place sa fiu trasa de maneca - nu suport sifonarea - pentru ceva ce nu am facut. sunt o fire corecta. a naibii de corecta. fi-mi-ar genele de ras sa-mi fie. cum la altii aceste gene au suferit mutatii? au stat mai mult la soare sau la lumina desktop-ului?

traiesc intr-o lume dizgratioasa. ne prefacem ca suntem fericiti, dar de fapt ne-am omori pe capete. fiecare gand ucide cate un neuron al celui din fata noastra.

secretara - cea care mi-a stricat ziua - imi vorbea pe un ton de parca eram o analfabeta, cineva umil si mizer, de care ii era scarba sa ii auda si vocea. a spus ca o banda ce avea de comunicat si a inchis. nu inainte de a-mi da ultimatumul: "saptamana asta, da? daca nu, asta e: exmatricularea!" ce usor e sa spui asta cand tu nu ai habar ce inseamna nopti nedormite, examene, emotii.

maine ma infrunt cu leoaica. taur vs leu. sunt infuriata, asa ca, tineti-va bine: va iesi cu sange! glumesc. sunt taurasul Ferdinand.

sa va fie bine!

4 comentarii:

tasha spunea...

Ma gandeam eu ca asa esti...toti trecem in viata peste astfel de cazuri,din pacate nu avem ce face...inghitim si mergem mai departe!

DoarEu spunea...

tasha: sunt cum? fricoasa sau curajoasa? bataioasa sau lasa?corecta sau nu? off..... sunt asa speriata de nedreptatile astea....
ganduri bune.

misteria spunea...

buna, cred ca trecem cu totii prin astfel de evenimente cand nu poti accepta ignoranta, superficialitatea, asa numitii "sefi" care habar nu au ce inseamna "relatii" de munca, sociale, etc.
Lucrurile sunt mai usor de acceptat daca intelegi fenomenul. Pe blogul meu am scris un articol despre "Stapani si vasali" http://artcraftstuff.blogspot.com/2010/03/vasali-si-stapani-moderni.html poate dezlegi secretul de a convietui alaturi de acesti "indivizi" pentru ca asta trebuie sa facem :sa ne integram si sa stim sa actionam spre binele nostru, pentru a nu fi "exclusi"

DoarEu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.