joi, aprilie 22

Nori cu amintiri


In drum spre magazinul de materializare a viselor, doi nori furiosi se ciocnesc grabindu-se sa-mi deschida usa. In jurul lor se formeaza o pacla deasa. Ma apropii sa ii ajut sa se ridice, dar s-au dispersat rapid.
- Iertare va cer, am uitat ca sunteti foarte timizi. Fir-ar sa fie, numai prostii fac, spun printre dinti, sa nu par ciudata.
De unde de neunde, deasupra capului imi apar amintiri., care fac o hora si incep sa se prezinte pe rand:
“Zambetul fugar al colegului de clasa care imi distrugea penarele din prea multa dragoste.”
“Alergatul prin supermarket cu unul dintre colegii de la insitutul de cercetare dupa ce am plecat de la un festin nemancati. Doua motive diferite: el este vegetarian, eu mofturoasa. El la costum, eu pe tocuri, alergam printre rafturi la 21.56 sa luam ceva de mancare.”
“Privitul pe gaura cheii al unei colege de facultate la un examen oral, in sesiunea de vara, urmarind daca proful imi da 10 doar pentru ca am fusta scurta. Slava Domnului ca picasem pe subiect. Ha ha ha. “
“La angajarea in cercetare, directorul, afland ca am lucrat 5 ani in invatamant si 8 luni la o editura, m-a intrebat cand am avut timp sa le fac pe toate – el credea ca de-abia am finalizat cursurile universitare. (m-am simtit flatata).”
Le privesc pe rand, caci rulau pe rand ca o holograma in fata mea. Nu sunt deloc schimbata… poate ca experienta de viata, in rest, nu. Ma privesc atent… port o fusta ce o aveam si in clasa a XI-a. Sunt un copil mare, cu o multime de amintiri frumoase. Incerc sa inaintez, sa imi continuu cumva drumul, caci, nu pot trai din amintiri.
O salba de amintiri, frumoase, stralucitoare imi prinde incheietura mainii drepte. Indoi bratul si le privesc, oglindite pe un ecran, asemenea unui ceas.
“Primul meu an in invatamant, copii minunati, director responsabil si bun manager, dar mai presus de toate OM. Incurajarea: “POTI, iar daca ai intrat in hora e musai sa joci!” nu am sa o uit nicicand.”
“Prima mea iesire in afara granitelor tarii, si in tren, lovind pe cineva cu troller-ul, uitand unde sunt – dupa o noapte de nesomn – i-am spus: iertati-ma! si el nu a inteles si m-a privit urat.”
“Publicarea povestilor pentru copii, apoi incredintarea lor unui post de radio serios si dedicate luii celor cu suflete nevinovate, Itsy Bitsy.”
Tresar. Cineva mi-a atins umarul. Intorc incet privirea si zaresc norul in forma de delfin. Il mangai, il sarut usor, asa in taina… taina iubirii si a amintirilor pentru frumos.


6 comentarii:

Tudor Enea spunea...

mi se pare mie sau ai schimbat putin stilul tau de scris? a iesit ... interesant.

DOAR NOI spunea...

Tudor - multumesc mult pentru comentariu (m-ai surprins placut).
Interesant sper sa fie de bine. Ha ha ha.
Da... posibil sa fi scimbat ceva in stil... asa a iesit... nu m-am chinuit prea mult. (spre rusinea mea, aici scriu cum simt... nu modific).

. spunea...

Joc norii-n palme ...a cata oara?
Si de-i furtuna....sau senin....
Nu las minunea din ei sa moara..
Si tot profundul sufletului...in declin.
Mai spune-mi ...iar....cu suave soapte,
De unde vin...unde se duc??
Oare ce culoare ei sa aibe??
Oare?......mai sopteste-mi...si ma culc.....
Si voi visa-n culorile iubirii,
Poate si rosu...poate roz....ori poate alb...
Sau peste a marii dragi intinderi,
Pluti-vor ei.....ca si un magic dalb.....

..tu dormi.....
dar stii....."norii mei nu sunt albi, rosii sau gri , nici grei sau pufosi.....norii mei sunt alcatuiti din toate culorile pamantului, padurilor sau marilor.....cerul meu e dragoste pura iar norii mei, ingeri jucandu-se chicotind.....norii mei au gene de Femeie.....
norii mei au Ochii tai frumoshi
Dragostea pura e zborul.....iar eu urc , prin jocul lor..
si apoi , iti cad printre gene
Cerul fara nori e minunat si limpede ca marea ta , linistita si intinsa pana la orizont
Dar de norii mei NU sunt pe cer - marea mea, marea ta,marea noastra ,e doar o acuarela ,stangace de copil...
deoarece marea ta are doar cer....
iar cerul meu are si nori..
Norii mei.

DOAR NOI spunea...

Diana: Mutuuuumesc din suflet. E superb... nu am cuvinte sa-ti spun cat de mult imi place, si ce bucurie mi-ai facut!

Tasha spunea...

Foarte frumos articolul...are dreptate Tudor,scrii diferit ca pana acum..

DOAR NOI spunea...

Tasha: Multumesc frumos. Sper sa placa si sa ma perfectionez.