joi, aprilie 15

Mayasii, ctitori ai umanitatii



Luni, 12 aprilie, in Aula Facultatii de Drept, incepand cu orele 19, a avut loc conferinta intitulata - “Mayasii- ctitori ai umanitatii”.
Ca o gura casca ce sunt si o curioasa, dornica de a asimila cat mai multe – daca s-ar inventa injectia de cultura pe diverse domenii: arta, literatura, stiinte etc., m-as oferi voluntary pentru a o testa – am ajuns acolo. Primisem invitaia de la un coleg – om preocupat de dezvoltarea sa personala – la unul din cursurile pe care le-am practicat, asa ca, nu puteam rata. Macar sa stiu si eu cu ce se mananca.
Din ce am notat acolo, va ofer si dvs. cititorilor blogului meu….
“Antropologia actual cunoaste 30% din limbajul Maya. Cultura Maya a iesit la suprafata datorita oamenilor ce au crezut in legende.
MA- YA = PUTIN ALES
Mayasii au fost popoare ce au calatorit foarte mult, nu au stat numai in Mexic.
Piramidele de pe teritoriile maya, sunt mai vechi decat cele din Egipt si Cambodgia.
O alta constructie impresionanta este “Templul celor 1000 de razboinici”. Mayasii nu au avut armata. Acest monument reprezinta luptele impotriva invidiei, lenei, orgoliului, este dedicate persoanelor care luptau cu ei insasi/insusi, ca sa ajunga sa nu mai greseasca niciodata (imi vine sa strig, sa urlu: “unde sunteti voi mayasilor sa vedeti vremurile de azi!”). Templul este pazit de doi serpi imensi.
Simbolurile existent inca din acele vremuri: crucea; zvastica; steaua lui Solomon; sarpele ( are doua fete: una buna, alta rea; sarpe bicefal; este simbolul industriei farmaceutice- al sanatatii; sarpele este o forta a naturii; un om veritabil trebuia inghitit de sarpele pozitiv).
Persoanele care au creat cultura mayasa stiau multa psihologie (psiho- suflet; logos – stiinta).
Mayasii erau regi ai naturii, ii cunaosteau secretele si le foloseau in favoarea lor. Azi, omul a devenit victma a naturii (tsunami; incendii; alunecari de teren etc.).
Stiinta gnostica a demonstrat ca mayasilor inteligenti, divinitatea le-a daruit anumite capacitati – corpul uman putea pluti si putea vizita a 4-a dimensiune).”
Ajunsa acasa, am gasit in colectia mea de reviste – diverse – un numar din “National Geographic” care avea pe coperta – Maya, cresterea si descresterea unei mari civilizatii” (imm..imi spun in barba… nimic nu e intamplator).
Pentru cei interesati de cursuri pentru autocunoastere, va las date de contact:
AGEAC: Asociatia Gnostica de Studii Antropolgice si Culturale
e-mail:
vopusbucuresti2@yahoo.com
Telefon: 0723 280 167
www.ageac.org/ro/ageac_ro/
www.vopus.org/ro/
Zile cu energie maxima si inspiratie si inteligenta!
Sa va fie de folos…

3 comentarii:

do re mi spunea...

Minune a lumii ,bine te-am regasit !
Daca te intereseaza sa faci un curs despre intelepciunea mayasa si sa afli cu ce misiune ai venit in aceasta viata te anunt ca profesoara mea de metafizica tine unul de 3 zile ,incepand de maine ora 18 ,daca de atrage poti citi mai multe pe situl ei :http://elenacocis.ro/calendarul-maya-si-cosmograma-intelepciunea-autocunoasterii/
suna-ma, daca te intereseaza ,in principiu stiu ca e 300 lei

te vei indragosti de aceasta intelegere profunda a vietii si vei vedea fiecare zi cu ce mesaj vine si ce ai de facut tu cu tine,bineinteles te vei indragosti si de profesoara :e magnifica !

ps ti-am adus un mic dar din Capadochia ,dar nu mai am am adresa ta sa ti-l trimit ,te rog sa mi-o trimiti din nou .

man... spunea...

In ce lume traim?
http://podblanc.com/node/38087

DOAR NOI spunea...

Do re mi: Oauuu.. Multumesc pentru cadou...interesul poarta fesul :)) Glumesc... dar iti multumesc din suflet ca ti-ai amintit de mine!
Si eu, Minune a lumii? Ha ha ha! A cata? A opta?
Pupici cu dor si maxima prietenie!
Man: Off.. vrajitoare....?
Da, dar totusi e Rwanda... subcivilizatie. Accept. Poveste... incerc sa fiu optimista.... ce sa fac si eu.!?
Seara cu binecuvantari neasteptate!