marți, martie 2

Zilele mele...


Stiti cum se spune ca nemultumitului i se ia darul? Ei, eu sunt o norocoasa, nu mi se ia, ba chiar mi se da… doar cand ma gandesc… de la cine nu ma astept.
Ei bine… ieri, nu ma asteptam sa primesc martisoare… si am primit o sacosa plina. Flori un brat… dar nu primisesem frezii – flori ce imi plac (caci eu sunt foarte pretentioasa si la acest capitol: iubesc irisul, bujorii, liliacul, trandafirii, ghioceii, narcisele albe, brandusele, freziile, orhideele, lalalele doar boboci). Ahh… atat de multi imi doream frezii!
Ca semn ca Cineva Acolo Sus imi intercepteaza gandurile, azi am primit frezii. Frezii albe, superbe. Multumesc!
S-a anuntat in ultimul consiliu profesoral ca sunt inscrisa la doctorat. Culmea e ca sunt la final. Atitudinea colegilor s-a schimbat fata de mine. La inceput, in septembrie, mi s-au dat n sarcini, si m-am suparat. Le-am zis ca sunt profesor, nu vin de pe bancile facultatii, am lucrat si in cercetare… sa nu isi bata joc de mine. Mi-am vazut linistita de treaba. Acum, cand au realizat ca am studii superioare lor – dar ma port absolut firesc, cu bun simt - au inceput cu rautati: ca nu indraznesc sa ma trimita la supraveghere la olimpiade (desi am fost), ca le pare rau ca trebuie sa scriu condica, dar o fac prea bine sa renunte la serviciile mele… etc. etc.
Ajung acasa si gasesc un mail de la prof. coordinator al tezei de doctorat ca ar fi cazul sa mai trec pe la facultate sa imi sustin ultimele referate. Adevarul e ca nu ma incanta deloc ideea – desi le am facute – dar ma simt foarte obosita, iar sincer gandindu-ma, studiile nu mi-au adus nicio multumire. Diplome, in pozele carora paream altfel, cu o alta tunsoare, alt zambet… dar aceeasi eu.
(fotografia reprezinta o brandusa din Rezervatia Naturala Hagieni -Constanta)

Niciun comentariu: