marți, februarie 2

Lecturile mele


Cu chiu cu vai... nu prea mai am spor la citit, desi imi doresc foarte mult sa lecturez enorm, am finalizat doua carti. "Alegeri" de Ana Lexa, Editura Dacia( "Am scris aceasta carte cu gandul la iubire. Oricate s-ar fi spus si scris deja, oricat si-ar dori unii si altii sa transforme acest sentiment intr-un cliseu, iubirea ramane inca singurul adevar al oamenilor ..." ) si "Enigma Otiliei" de George Calinescu.

"Alegeri" este o carte cu putina psihologie. Atunci cand iubesti, nu trebuie sa iti pierzi speranta... E frumos sa iubesti pentru suflet si nu prentru frumusetea exterioara, bani si pozitie sociala (desi, recunosc, pe asemenea criza e ideal- ha ha ha). Am inteles ca nu trebuie sa existe puncte comune intre parteneri, ci vointa si placerea de a vedea ce e bun si frumos in celalalt, sa se completeze reciproc.

Sa mai adaug ca ma recunosc foarte bine in Ana Maria, personajul principal? Daca veti citi cartea, si ma cunostinti... imi veti da dreptate.

"Chiar daca nu crezi, te admir pentru ceea ceea ce esti. Inca din prima zi, de cand ne-am cunoscut, m-a uimit capacitatea ta de a vedea frumosul in orice lucru, in oameni, in aspectele minore ale vietii. Tu poate nu stii, dar esti puternica intr-un sens mai putin obisnuit: reusesti sa imblanzesti, sa fortifici, sa vindeci sufletele altora cu iubirea si bucuria ce vin dinlauntrul tau. Esti plina de entuziasm, luminoasa, in stare sa dezarmezi cu un zambet orice atac, orice incercare dinafara de a te rani. Vreau sa tii minte ca esti deosebita. Nu pot decat sa iti doresc sa ramai astfel, sa fii fericita si sa iti implinesti visele pe care le ai, sa-l intalnesti pe acela care iti va putea oferi iubirea lui si care te va putea face sa te simti implinita...."


"Enigma Otiliei" - G. Calinescu

"A fost o fata delicioasa, dar ciudata. Pentru mine e o enigma..... Unde era Otilia de altadata? Nu numai Otilia era o enigma, ci si destinul insusi."

Caractere adevarate... mos Costache... Pascalopol... Felix Sima... Otilia... Educatie.... bani.... avaritiei... familie...

Da, este o carte ce merita citita!

6 comentarii:

Diana Alzner spunea...

"Enigma Otiliei" este o carte foarte bună şi e chiar interesant de văzut cum scrie un critic literar, nu?
Cu toate acestea, filmul mi-a plăcut mai mult...

DOAR NOI spunea...

Da... mi-a placut... dar spre final ma plictisesem ingrozitor. Dar imi parea rau sa nu finalizez. Mi-a placut.

George Sandu spunea...

eu am citit Enigma Otiliei in liceu si am fost fascinat de carte. e drept ca pe atunci eram indragostit si..cred ca vedeam altfel lucrurile.. o carte excelenta.

DOAR NOI spunea...

dragostea asta....
da..imi doream sa o citesc..eram restanta si imi era rusine.

pumn de amintiri spunea...

am citit si eu "enigma otiliei"(din obligatie in liceu)...
insa mi-a placut foarte mult "romanul adolescentului miop"-mircea eliade...
l-am citit cand eram mai tinerica;))
cred ca fiecare dintre noi pusi in fata unei situatii noi sau in fata unui lucru nou ne putem identifica cu personajul-de fapt pusi in fata vietii...
oricum o alta carte pe care ti-o recomand e "batranul si marea"-sallinger...e subtirica-o termini rpd

DOAR NOI spunea...

Promit ca le voi lectura, Pumn de Amintiri.
Multumesc de recomandari si ca pentru faptul ca ma citesti!