sâmbătă, februarie 7

Adameva - de Paul Goma

Datorita oamenilor ce apar in viata mea, descopar noi autori, noi melodii... si multe alte lucruri frumoase pentru suflet. 
(cand viata e atat de dura... cu atata suferinta, apreciez ca sunt sanatoasa si am norocul de a trai in liniste si bunastare).
Citate din "Adameva":

"Multe, mult am uitat - si fulgerator - in aceasta asteptare de plecare a trenului, asta insa, nu: daca acesttren porneste spre undeva, ajunge nicaieri, acolo unde nu-i nici durere, nici intristare, nici... Vorba sa fie daca-i nicaiei, aunci e nimica. Deci si niciodata..."

"Nu: nu m-as fi culcat cu ea. Singurul mijloc de a pastra pentru tine o femeie, viata-ntreaga - si dincolo de ea - e sa n-o fi avut cum se are o femeie". 

"Asa-i si cu prietenii: azi renunti la Popescu, mine renunta Ionescu la tine, poimaine se sparge bubu cu Vasilescu (nu mai putea dura!), dar cel mai mult si mai mult regreti despartirea de Constantinecu: dar daca nu se mai putea, asa. Cu varsta am obosit, nu mai poti cheltui putina energie ramasa cu idioteniile constantinesti..." (pana cand? ce am castigat eu ca am crezut in minciuni? timp pierdut... in care puteam fi implnita ca femeie... nu sa astept maaturizarea unui dobitoc).

Niciun comentariu: