joi, septembrie 11

Modelism Militar - 14 septembrie - 25 octombrie 2014


Ce spuneti? Pe mine ma tenteaza, asa ca, voi gasi timp sa ajung... :)
Muzeul Militar Naţional “Regele Ferdinand I” găzduieşte în perioada 14septembrie – 25 octombrie Salonul Naţional de Modelism Militar – editia a VI-a. 
Salonul Naţional de Modelism Militar şi-a propus să reunească în fiecare an, la începutul toamnei, o parte dintre cei mai împătimiţi machetişti, într-o expoziţie care să pună în valoare atât crâmpee de istorie redusă la diferite scări cât şi pasiunea acestora pentru istorie, artă şi construcţia de machete.
Şi anul acesta, Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I" i s-a alăturat în organizare Liga Aeronautica Romana, reuşind să se adune laolaltă lucrări ai căror autori au între 6 şi peste 60 de ani, autori veniţi din mai multe oraşe ale ţării (Alba Iulia, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Hunedoara, Deva, Bucureşti, Sighisoara, Mangalia, Galati, Tulcea, Constanta) cat și modeliști din Turcia, Ungaria si Italia.
Nu lipsesc machete de avioane, blindate, vehicule, nave, figurine, machete feroviare, diorame de război sau medievale, machete ale unor nave din filme SF si chiar scene de fantezie.
Cei 40 de participanți vor expune peste 300 de lucrări din întreaga gamă de teme modelistitice.
Se remarcă pezența în salon a machetei unui camion la scara 1/6, a machetei feroviare scara 1/87 - ”garnitură de protocol, utilizată alternativ de catre Hitler si Goring”, a machetei feroviare ”BR 52 cu platforma cu flak vierling 20 mm”, scara 1/35, a machetelor din seria ”Star Wars” cât şi prezența cu machete profesionale ,pentru prima oară, a unei firme românești.
În cadrul “Atelierului micului machetist”, expozanţii din Bucureşti şi-au propus ca în fiecare sâmbată, între orele 11-13, pe întreaga perioadă de desfăşurare a salonului, să facă diverse demonstraţii de lucru şi de tehnici specifice legate de confecţionarea de machete. Vizitatorii vor putea pune intrebări legate despre construcţia machetelor, dar şi despre ce înseamnă această pasiune pentru fiecare dintre ei.
Salonul nu se adresează în mod special cunoscătorilor sau istoricilor, ci tuturor celor ce îndragesc modelismul, indiferent de pregătire profesională, studii sau vârstă.

Niciun comentariu: