duminică, mai 4

DATORIE DE ONOARE - CINEMAX

Tinerete... trei agenti din Israel, doi barbati si o femeie, incearca sa prinda un medic ginecolog neamt, care omoara in chinuiri groaznice, evreii. Dupa ce este capturat... printr-o actiune scapata de sub control, reuseste sa evadeze.
Fiindu-le rusine de esuarea lor, cei trei (doi dintre ei, Stephen si Rachel casatoriti, cu o fata, Sarah... iar David care a fost tot timpul indragostit de Rachel... ba chiar a iubit-o sincer, curat, neconditionat) isi dau cuvantul ca nu vor divulga adevarul niciodata. 
Sarah scrie o carte despre  eroismul parintilor sai. Este casatorita, cu un baietel, iar la lansarea cartii, vine si tatal ei (divortasera intre timp). David, a calatorit toata viata de la acel incident, timp de 30 de ani, pentru a-l gasi pe Vogel, chirurgul din Berkinum. In final, primeste stirea ca acesta este inchis intr-un sanatoriu in Ucraina... si urmeaza a fi intervievat de un jurnalist. 
Cere permisiunea lui Rachel sa desconspire adevarul. Aceasta nu accepta, gandindu-se la fiica ei. In aceste conditii, David se sinucide.
Stephen, infirm,in scaun cu rotile, isi trimite fosta sotie in Ucraina, sa il omoare pe Vogel. Aceasta reuseste...
Filmul este superb... psihologic... despre prietenie.. iubire.. patriotism... adevar si minciuna.
Ce stres.. ce presiune sa traiesti timp de 30 de ani cu o asemenea minciuna in suflet!

Niciun comentariu: