joi, mai 29

Concurs de 1iunie - MInunile copilariei de Iuliana Pirvu

Minunile copilăriei

Copilaria… regatul minunilor, locul unde sufletul fiecăruia dintre noi se visează personaj pozitiv în propria poveste. Tărâmul unde ne inventăm în lumina speranţelor zilele care vor veni, în care înfrângem zmeii nesiguranţei, cotoroanţele ispitelor, zânele rele ale temerilor şi nemulţumirilor de tot felul...
Copilăria... locul pe care nu trebuie să-l lăsăm gol în inimă, care nu piere cu trecerea vremii, chiar dacă poate rămâne în unii dintre noi acoperit de vălul frustrărilor de mai târziu, dacă n-a fost împrospătat cu zâmbete, aşa cum se cuvine.
Copilăria se vrea a fi împărăţia lui „este”, nu a lui „a fost odată”, pentru a rămâne pe veci minunată, un tărâm de poveste şi nu de povestitori. Este, dacă noi îl lăsăm să fie, spaţiul de lumină în care poposeşte frumuseţea, rămâne inocenţa, trăieşte sinceritatea şi curăţia, dăinuie curajul gândului de a ajunge faptă, faptă bună. Cine-ar vrea să piardă acest regat, cine ar fi dispus să îl predea fără luptă? Singurul inamic ce atacă doar la hotarele ţării minunilor este timpul. Dar nici măcar el nu poate să înfrângă definitiv, fără voia noastră, în bătălia propriei fiinţe.
Minunile copilăriei nu sunt, cum s-ar crede, efemere, decât dacă noi le grăbim pieirea. Şi de ce ne-am dori acest lucru? Poate din dorinţa de a ne simţi importanţi, pierdem esenţialul. Pentru că ceea ce este adânc înrădăcinat în fiinţa noastră de lumină, îşi arată razele la începutul fiirii noastre. Pe urmă, dacă nu ne pasă, ceea ce e strălucitor se întunecă încet-încet, devine amurg, înserare, întuneric.
Nu stingeţi lumina din voi înşivă, rămâneţi în tărâmul lui „este”... minunat! Rămâneţi copii, lângă copii!
Minuni ale copilăriei!...


Iuliana-Camelia Pîrvu

Niciun comentariu: