duminică, martie 9

ROXXANE - film românesc - HBO

Am vizionat aseară filmul ROXXANE... regia Vali Hotea.Dintre actori nu am reținut decât pe Valeria Seciu.
Povestea este interesantă și îți dă de gândit... după 20 de ani de la finalizarea liceului, Octavian Ionescu vrea să vadă ce scrie în dosarul lui fîcut de securitate. Găsește informații că a fost turnat de unul „Căpitanul” și cum că fata/colega pe care  o iubise rămăsese însărcinată. Pornește căutările... și află că Roxana, se căsătorise cu un alt coleg de al lor, care avusese părinți medici, pe vremea comunistă cu bani și relații. Simte că fiul cel mare al acesteia, Victor, este fiul său... și încearcă să aibă grijă de el. 
Problemele sale de viață... o relație cu Oana care își dorește să aibă casa lor vânzând ea proprietatea din Constanța și el casa mamei, care suferă de demență și Alzheimer... munca la o revistă de grafică/machetare... pasiunea pentru muzică... ieșirile cu prietenul său din liceu, care este realizat... are firmă... își simpatizează secretara... deconspirarea „Căpitanului” în persoana tatălui copilului său... 
Problemele opulenței și a celor care nu au reușit să progreseze...
Problemele copiilor cu sindrom de atenție... de fac trist... parcă suntem un popor numai cu probleme...
Tema este foarte interesantă... te întrebi pe tot parcursul filmului ce ai face tu în această situație. Nu-mi place limbajul deplasat... al cărui farmec nu-l văd și sigur nu are sens.. 

Niciun comentariu: