duminică, august 18

Lecturi de vacanta

Printre atatea plimbari, ateliere, alergatura, nu am avut timp pentru a citi atat cat mi-am dorit.
Cu toate acestea, am finalizat doua carti usoare, de vacanta, dar cu talc.
"O viata de rezerva" de Jodi Picoult, descrie viata unei familii, ea avocet,sotul pompier, care devin parintii unui baietel Jesse si a unei fetita Kate. Aceasta se imbolnaveste de leucemie la varsta de 2 ani. Fratele ei nu este compatibil pentru a fi donator. Astfel, parintii,influentati de medici, fac un copil in vitro, astfel incat compatibilitatea sa fie 100% pentru Kate. Asa apare Anna. Cand ajunge la  varsta de 13 ani si ii este teama sa doneze un rinichi pentru sora ei, isi da parintii in judecata pentru a avea dreptul sa decida daca e de accord sau nu cu interventiile medicale. Povestea este frumos conturata. Fiecare personaj isi descrie sentimentele,trairile, iubirile...
Iar finalul este neasteptat de trist, de emotionant, de revelator...
Mesajul: "bucura-te de fiecare clipa ce iti este daruita.
 
A doua carte, de vacanta, inceputa la plaja in iunie, "O femeie implinita" de Danielle Steel, descrie povestea unei fete grasute, dar foarte inteligente, chinuita de jignirile parintilor, care o considera "prajiturica de proba" pana la nasterea surorii ei, Grace, de o frumusete rara. Cu toate acestea, Vicctoria isi ia viata in propriile maini, devine profesoara la Madison in New York, plecand astfel de sub ocrotirea parintilor cu o situatie financiara buna. (culmea ca nici acolo profesorii nu sunt atat de bine platiti... hahaha). Isi face operatie la nas. Se lupta cu kilogramele, mergand la sala, unde (dupa cateva esecuri amoroase) isi intalneste barbatul care o accepta asa cum este, o iubeste si o respecta. El Clint White, avocat de renume,marginalizat de parintii care piedusera un fiu care fusese foarte destept, are 36 de ani. Victoria are 29 de ani. Se pare ca uneori este bine sa astepti, sa nu te lasi umilita, injosita de un barbat, doar pentru a fi in randul femeilor casatorite. :)
 
Aceasta carte am lasat-o pe o banca in zona Unirii... sa o citeasca si alte fete... sa se trezeasca! (cine vorbeste! hahahah).

Niciun comentariu: