duminică, august 18

Arte liberale -film la CineMax

Am vazut acest film acum vreo 2 saptamani. Nu am avut rabdarea sa scriu despre el, dar m-a marcat. Este un film despre varste, preocupari, "fiecare lucru la timpul sau", "fiecare sac isi are petecul", etc.
Un profesor universitar iese la pensie si I se organizeaza petrecere. Isi cheama unul din cei mai buni student sa asiste la retragerea sa. Intors pe meleagurile unde si-a petrecut studentia, acesta se tavaleste prin iarba, desi are vreo 30 si ceva de ani. O studenta se indragosteste de el, si el de ea. Fata foarte desteapta, pasionata de muzica clasica. Il cucereste. Isi scriu scrisori pe hartie. Ea inca virgina, isi doreste sa faca pasul cel mare alaturi de el. Acesta nu isi asuma riscul. In schimb, una din profesoarele lui din studentie, dupa ce l-a ametit cu un paharel, il ademeneste in dormitor. Dupa ce actul sexual a fost finalizat, il izgoneste din asternuturi.
profesorul pensioner nu isi poate accepta situatia si cere decanului (pe care el il ajutase sa ajunga in functie) sa i se prelungeasca inca 6 luni contractul. Nu I se accepta cererea.
Tanarul de 36 de ani isi gaseste partenera in persoana bibliotecarei, care il urmarea de mult timp, si ii stia gusturile pentru lectura. Oamenii care se aseamana, se aduna.
Un film despre varste... despre cum accepti un om mai tanar sau mai in varsta alaturi de tine... despre pasiuni si momente care te leaga de cineva. :)
Un film ce merita vizionat pe Cinemax. :)
"Arte liberale" este universitatea unde are locul pensionarea profesorului, amintirile studentului si studentia tinerei care il cucereste, dar tineretea lui il sperie. El isi facea calculi: cand el avea avea 16 ani, ea avea 3 ani. :)
Cum trece timpul...

Niciun comentariu: