luni, februarie 4

Film... pe neasteptate... :)

 Duminica.... lenevela... lecturez "La taifas" de Aurora Liiceanu. Suna telefonul. Invitatie la film... floricele si un vin fiert. Ploua... dar infrunt lenea, vremea si ma las purtata de dor.

Stralucirea eterna a mintii neprihanite (2004)


Joel (Jim Carrey) este şocat de faptul că prietena sa Clementine (Kate Winslet) şi-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relaţii.
În disperare de cauză, Joel apelează la inventatorul ciudatei proceduri de “spălare” a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) şi îi cere acestuia să îi şteargă şi lui din memorie toate amintirile despre Clementine.
Însă, pe măsură ce amintirile sale dispar treptat, Joel începe să-şi redescopere dragostea pentru Clementine şi organizează o “evadare” din procedura pe care Mierzwiak şi asistenţii săi (Mark Ruffalo, Eljah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din răsputeri să o ducă la bun sfârşit.
Filmul este interesant.... ne explica putin si procesul gandirii pozitive. :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu stiu cat de tare esti la engleza, dar poemul lui Alexander Pope "Eloisa to Abelard", de unde a fost desprins versul din titlul filmului, este absolut minunat. Conteaza, evident, si aluzia la povestea Eloisei si a marelui filozof, una dintre cele mai impresionante din istorie. Si iata si versurile de unde e luat titlul:

How happy is the blameless vestal's lot!
The world forgetting, by the world forgot.
Eternal sunshine of the spotless mind!
Each pray'r accepted, and each wish resign'd...

DOAR NOI spunea...

@ Anonim:

Multumesc.

Da... nu stiu cat de tare sunt la engleza, dar ma descurc... :)

Apreciez comentariile... :)

Pr.Victor spunea...

Nu l-am văzut, dar pentru că descrierea ta a fost cu "lipici", am să încerc să-l descar şi să-l văd (dacă e pe net). Dacă nu, la prima ieşire în oraş. :)

DOAR NOI spunea...

@ Pr. Victor:

Da. Este pe net... :) :)
Vizionare placuta!