joi, octombrie 11

Eu in ultimele zile

Am primit cererea de a colabora cu site-ul "Sfatul mamicilor". Am specificat ca nu sunt mama, dar educ sute de copii. Mi s-a spus ca vor o colaborare pe parte de povesti. Asadar, asa cum vedeti si noul logo din partea dreapta a blogului (puteti sa-l accesati cu incredere. veti descoperi ceva util cu siguranta), MAMICILE CITESC POVESTILE LIZEI. 

Joia am ore la after school, de fapt noul program "Scoala dupa scoala". Sunt cateva fetite dragute, istete, dar foarte rele, invidioase una pe cealalta... asadar, incerc sa le invat ce inseamna prietenia. Vorbesc tare. Incerc sa invat bune maniere. Degeaba suntem frumoase, daca suntem necioplite sau ne dam cu mucii in fasole pe romaneste. Mi-au cerut bani sa-si cumpere ciocolata calda. Le-am dat.
- Ce darnica sunteti, doamna!
- Sunt... pentru ca imi face placere. :)

Ieri le-am cerut elevilor de la 3 clase sa imi faca eseuri, pe o anumita tema. Le-am explicat ce urmaresc cu ele, ce trebuie sa scrie ei, le-am trei exemple, rugandu-i sa fie originali, sa nu-mi scrie de pe Wikipedia.
Azi, bineinteles ca asa au procedat. M-am suparat, normal.
Am apreciat originalitatea, pe care am si premiat-o cu un semn de carte, bonus, din colectia mea.
Nu regret. Imi doresc sa aprecieze, sa invete, sa fie originali, sa fie ei... nu GOOGLE sau Wikipedia. :)

Imi iubesc meseria....  iubesc elevii... dar numai pe cei cu buni simt, chiar daca nu le iese inteligenta prin toti porii... :)

4 comentarii:

Unknown spunea...

Imi place profesia ta scumpa mea!!! Esti o minunata!
Te iubesc si pup cu drag!
Liuba
xxx

Pr.Victor spunea...

După o întrerupere de patru ani anul acesta predau din nou. Am fost solicitat să merg la şcoală pentru că nimeni nu a mai vrut să vină pentru patru ore în plus într-un sat. Copiii, pe care-i iubesc enorm, sunt spontani şi curioşi să înveţe. Aş putea spune că ei îmi dau teste uneori prin întrebările puse.
Şi am constatat că pot fenta fraudarea prin ascultarea "la oral". Acolo nu au surse de inspiraţie ci se folosesc doar de vocabular şi cunoştinţe.
Zi bună cu spor şi linişte Claudia.
p.s Felicitări pentru noua colaborare!

DOAR NOI spunea...

@ Pr.Victor:

Nu e vorba de fraudare... imi dau seama rapid... si le bat obrazul.Isi fura ei caciula. :) Eseurile au fost citite... si le-am spus celor care s-au inspirat "in exces" de pe internet.
Imi doresc sa le starnesc crativitatea... :)

Multumesc... colaborarea e asa pentru suflet... financiar e zero.:) Dar tot ma bucura. :) Azi a aparut prima poveste pe site.;)

DOAR NOI spunea...

@ Liuba:

daaaaaaaaaaaaa... meseria e senzationala.
de fapt, era candva, cand a educa insemna ceva... acum....e un chin... :)