duminică, septembrie 2

Lansare de carte - "Soni" de Andrei Ruse


 Îmi doream de mult să citesc cartea. De fiecare dată intervenea ceva. Am aflat că va fi reeditată. Momentul s-a produs. Carte este reeditată la editura Polirom. De abia aştept să o devorez, dr cu autograf, nu aşa oricum.

Andrei Ruse este un tip interesant, care fumează mult, dar scrie demenţial de frumos.
L-am cunoscut - fără a face prezentările - la lansarea unui volum de poezii de dragoste, cu ocazia unui Valentine's Day.
Apoi am avut un "conflict" indirect. Am scris poezii pe un site administrat de Andrei Ruse, şi mi-a scris că, dacă sunt un profesor la fel de jalnic precum scriu, să mă las de meserie. Se pare că sunt o nepricepută în ale poeziei, dar un profesor dedicat. 
Andrei Ruse a obţinut o bursă literară şi va pleca în Germania. FELICITĂRI!

Haideţi să-l cunoaşteţi. Unde? Citiţi aici.

Miercuri, 5 septembrie, la ora 19.30, la Librăria Cărtureşti Verona (ceainărie), va avea loc lansarea romanului Soni de Andrei Ruse, ediţia a III a revăzută, ce va apărea săptămîna aceasta în colecţia „Ego. Proză” a editurii Polirom (coordonator Lucian Dan Teodorovici).


La eveniment sînt invitaţi atît fanii declaraţi ai romanului, cît şi cei dornici să-l descopere – acum cu final schimbat.


Fragmente în lectura autorului

Muzică live de Cătălin Ţeţe

Amfitrion: Sorin DespoT

De la ora 21.00, după lectură şi autografe, participanţii la eveniment sînt aşteptaţi la after party în Club A.

.......................................................................................................................

Synopsis:


Povestea Soniei, o tînără de douăzeci şi şase de ani care află că are cancer la stomac şi numai o jumătate de an de trăit, ne conduce către înţelegerea sensului şi a libertăţii omului într-o societate urbană tot mai agitată, lipsită de sentimente şi plină de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcadă nebunească spre moarte şi de bravada dureroasă, perfect justificată de circumstanţe, Soni are puritate şi un romantism cu care tinerii vor rezona întotdeauna. Căci, după cum spune personajul principal, „nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri cît mai tîrziu posibil”.

2 comentarii:

adriana spunea...

nu stiu cum stai cu poezia dar vad, din nou, ca ai un suflet generos

DOAR NOI spunea...

@ adriana:

Multumesc din suflet... pentru vizita si pentru compliment.
O saptamana cu binecuvantari, minuni si bucurii.