sâmbătă, septembrie 29

Cele 5 calitaţi ale creionului

Un copil işi intreabă bunicul :
- De ce spui că e mai important creionul decât cuvintele pe care le scrii ?
- Totul depinde de felul cum priveşti lucrurile, îi raspunse bunicul . Există 5 calitaţi la creion, pe care dacă reuseşti să le imiţi, vei fi întotdeauna un om care traieşte în bună pace cu lumea. 
Prima calitate : poţi sa faci lucruri mari , dar să nu uiţi niciodată că există Cineva care ne conduce paşii. Pe acest Cineva îl numim Dumnezeu şi El ne conduce întotdeauna conform dorinţei Lui.
A doua calitate : din când în când, trebuie să mă opresc din scris şi să folosesc ascuţitoarea. Asta inseamnă un pic de suferinţa pentru creion, dar , pană la urmă, va fi mai ascuţit . Deci, să ştii să suporţi unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun .
A treia calitate : creionul ne dă voie să folosim radiera pentru a şterge ceea ce era greşit. Trebuie să întelegi că a îndrepta şi corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău , ci doar ne ajută să ne menţinem  pe drumul drept .
A patra calitate la creion este : nu are importanţa lemnul sau forma exterioară, ci mina de grafit din interior. Tot aşa ingrijeşte-te de ce se intamplă înlauntrul tău.
Şi, în sfarşit, a cincea calitate a creionului : lasă totdeauna o urmă . Tot aşa , să ştii că, în viaţa, ceea ce faci va lasa urme, în consecinţă trebuie să incerci să fi conştient de fiecare faptă a ta fiindcă poţi lasa urme frumoase, dar şi urme strâmbe, care nu se mai pot şterge cu uşurinţă.
 

Niciun comentariu: