joi, iunie 14

Premiată de primar

Ieri, mama îmi povestea că s-a întâlnit cu o prietenăde-a ei, a cărei fată este profesoară în sectorul 5 şi că ei i-a dat primarul Vanghelie diplomă pentru rezultate deosebite cu elevii şi un set pix şi stilou.
- Mama, nu stau eu în diplome. Am atâtea realizări cu elevi, atâtea realizări personale, pixuri şi stilouri de la oameni dragi (oferite pentru autografe)... Mereu ai tot vrut atâtea de la mine.... Predau la unul din liceele bune ale capitalei.. elevii mă apreciază, la fel şi colegii...
- Doar ţi-am povestit ca fapt divers... şi a schimbat subiectul.
De dimineaţă, îmi verific mailul şi găsesc unul de la una din colegele de la şcoala unde am predat anul trecut, în sectorul 5.
"buna,Claudia,
sunt Isabela,de la Sc.114;
ce mai faci?
iti scriu pt ca mi-a dat Daniela (doamna director) o diploma pt. tine si un set cu stilou si pix de la Dl Vanghelie pt rezultate deosebite obtinute in anii trecuti".
O sun pe mama şi-i transmit... eu râzând în hohote.
- Ţi-am împlinit şi visul acesta. Vezi ce fată ai?!
- Mulţumesc... acum mă pot lăuda şi eu...
-Cred că fac atâtea lucruri frumoase, deosebite, pe care fta dnei X nu le face... dar în fine... :)
La liceu, am primit cadou de la o colegă pentru tot ce am făcut în acest an şcolar... adică: i-am oferit reviste pentru fiul ei care l-au ajutat să-şi facă lecţiile... am ajutat-o la diverse cursuri cu idei... am înlocuit-o marţi la BAC. 
Pe seară, m-am întâlnit cu prietena mea din facultate, prima colegă pe care am întâlnit-o din grupa mea. Azi este o femeie frumoasă, mama minunată a unui băieţel isteţ, criticul meu numărul unu în poveşti... 
- Ce face scriitoarea mea preferată? Ce mai scrii?
- Nimic... momentan în afară de ştinţă (şi descperiri).
- Am încredere în tine... eşti muncitoare...
- Ţi-am adus două cărţi pentru concediu (eu am grijă ca toată lumea să citească). "Alegeri" de Ana Lexa şi "Poveştile unei inimi" de Diana Florina Cosmin. Sunt aşa pentru suflet....
- Merg pe mâna ta....
Îmbrăţişări cu dooooor şi dragă prietenie.... :)

6 comentarii:

campuri de lavanda spunea...

loolll! :) in Romania toata lumea e plina de diplome! :)
pe de alta parte, pana acum cativa ani si ai mei faceau asemenea `comparatii` sau `paralele` intre mine si odraslele altora... era obositor si frustrant... bine ca intre timp s-au potolit :)... ma gandesc ca, probabil, majoritatea parintilor procedeaza asa...

Anonim spunea...

@Liviu: Adica nu te-ai bucrat tu de pixul care este... El este, tu este, noi este...

DOAR NOI spunea...

@ Anonim @ Liviu:

Ba da.... ma bucur. Eu chiar sunt colectionara de pixuri si de stilouri. :)

DOAR NOI spunea...

@campuri de lavanda:

Sa stii ca uneori, in educatia unui copil, o diploma il poate motiva. Faptul ca ceea ce este scris dainuie in timp, il determina pe acel copil sa isi aminteasca de faptul ca "poate". :)

Daaaa... mama nu a fost niciodata multumita de mine... cu toate ca sunt un "copil" deosebit... noroc ca sunt apreciata de sefi, colegi, si asta m-a facut sa am incredere in mine.... :)

Anonim spunea...

@Liviu: Pe diploma scria cam asa:

Celei mai silitoare educatoare care este...

:)

DOAR NOI spunea...

" Liviu:

Aşa scrie? Eu nu am văzut încă diploma. Dar stai liniştit, că o voi scana şi posta... :)

La domnul primar apreciez faptul că, este atât de deşteptîncât se înconjoară de oameni competenţi. :)