marți, aprilie 24

Şcoală din nou .... nu mai vreeeeeeeauuuuuuuu

Am ajuns şi eu la şcoală.... după vacanţă. La orele de opţional am vorbit despre prietenie şi sexualitate. Subiecte grele pentru ore aşa de matinale.
Se face într-un final 13. După cinci ore de vorbit şi patrulat printre elevi să le verific exerciţiile, vreau să dorm. O colegă iese nervoasă de la o clasă: "Nu-i mai suport  pe ăştia. Oricât mi-aş impune să nu mă enervez, nu pot."  Eu nici nu mai am putere să mă enervez.
 Mă întâlnesc puţin  cu mama şi rareş, băieţelul de care are grijă.
- oauuu, Rareş, ce desen frumos ai făcut la grădiniţă.
- Este o declaraţie de dragoste pentru Ana.... dar am cam greşit. 
- Hai să ne uităm. Da, uite aici ai uitat o literă. "C"-ul de la "te iubesc".
-Cred că trebuie să scriu din nou.
-Da, o vei impresiona. Dar cu Bianca ce faci? NU o mai iubeşti?
- Dacă ea a plecat... asta e viaţa. dacă Ana a apărut în calea ei...
Râd. Ce frumoasă e vârsta asta la car iubeşte atât de uşor, neconţionat de aspectul fizic, intelectual sau mai ştiu eu ce alte criterii... :)

Acasă... mă transform într-o mini gospodină. Mi-am redescoperit pasiunea de a spăla vase. Eram dependentă de această activitate la 4 ani. verişoara mamei, la care am stat în cea perioadă când a murit bunica, apoi când a adus-o barza pe sora mea,m-a sunat plângând să-mi spună că îi e dor de mine, că are 79 de ani şi merge în baston. 
-Nu vii pe la mine?
- Uff... şi mie îmi e dor dar nu am timp. Nu promit, dar sper săgăsesc o oră să vin la povestit.

Când mi-era lumea mai dragă, mă sună de la liceu că vineri, soseşte nu ştiu ce comisie de profesori din Malta şi vor să vadă o lecţie în AeL. Nu sunt drăguţă să o susţin eu?
Eu? Sunt foarte drăguţă şi o susţin... cum să nu....
Noroc că nu am mâncat mult de Paşti.... să îmi stea în gât mielul.

După amiază, dau o fugă să cumpăr cleşti pentru încărcat bateria. Iau şi benzină. Îmi amintesc că îmi expiră şi asigurarea, plus că trebuie să fac şi revizia tehnică. Toate grămadă.... plus altele... schimbarea buletinului.... verificarea dosarului de titularizare.... Cer o clonă!

Merg la lectură.... "De veghe în lanul de secară" de J. Salinger. Sau trebuie să citesc lecţii... ? daaaa... lecţiii .... nu mai vreaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuu.......

2 comentarii:

Anonim spunea...

nu esti singura care simte astaaa!:)...
pe de alta parte, ca si tine, si eu, inaintea oricarui examen- fie el in facultate, de titularizare, def, sau orice altceva- in loc sa citesc ce trebuia, gaseam cate un roman interesant...:)
cred insa ca in cartea pe care o citesti vei gasi cu siguranta cea mai buna evadare...:)

DOAR NOI spunea...

@ campuri-de-lavanda:

:) nu e vorba de examen... ci de oboseala pishica... plus ca vine perioada tezelor... da-i recapitulare... fa subiecte... corecteaza... etc. ;)

Ganduri bune... :)