duminică, februarie 26

Filmele imi inunda viata

Ieri discutam cu o buna prietena din Cluj.... si-a amintit cum ne-am cunoscut - prin intermediul doamnei care a infiintat "Salveaza vieti" -, avand legatura cu scrisul... :) Mi-a recomandat sa vizionez filmul "The Vow- Juramantul". Da, am spus, eu si filmele, baba si mitraliera (cu toate ca in ultima vreme m-a prins flama, cum se spune, dar asta in compania anumitor persoane).

Pe seara, dupa ce am finalizat povestea pentru revista MEKI, ma relaxez cu o baie bine meritata. Apoi imi rearanjez hainele in sifonier, in comapania muzicii. Imi promisesem sa nu mai deschid calculatorul. Nu de alta, dar mai aveam de munca. Asadar, imi iau notebook-ul primit de la Mos Craciun (super om, cu un suflet imens, care are grija de mine asa, din umbra) si-l pornesc. Offline, mesaj de la un domn grafician, un prieten cunoscut in tineretea mea, care, la fel, ma incurajeaza sa scriu (cica as avea talent) si ma indeamna sa citesc foarte multa literatura pentru copii (ieri am citit doua povesti). Uneori ma infurie aceste sfaturi. Dar, incerc sa le dau ascultare... in interiorul meu stiu ca imi fac bine, ca ma imbogatesc in primul rand ca om cu suflet de copil.

Cum spuneam, am primit mesajul urmator: "
Cauta filmul intitulat The Secret World of Arrietty. O sa-ti placa, e in genul povestilor scrise de tine."

Credeti ca am rezistat? De unde!? Filmul este superb. Atat povestea, cat si desenele. Mi-am recunoscut putin stilul, intr-adevar. Faptul ca foloseste natura, gandacii si tot ce e frumos, prietenia etc.

Apoi, am cautat si "Juramantul". Cine plangea la doua dimineata, stergandu-si nasul cu putere?! Claudia....

In urma unui accident, Paige, isi pierde memoria. Sotul ei, Leo o duce la spital. cand isi revine din coma, Paige nu-si aminteste decat trecutul indepartat, nu-si recunoaste sotul si prietenii, nu mai stie sa sculpteze, etc.

Simtindu-se confortabil, se intoarce la parintii ei, la vechii ei prieteni. Intr-un final descopera motivul pentru care renuntase la viata comoda si bogata pe care o ducea. Isi redescopera pasiunea pentru desen si sculptura.

Revine la sotul ei, care in tot acest timp i-a fost devotat, insa, a divortat simtind ca nu poate face mai mult.

Ideea: intotdeauna e important sa faci ce iti dicteaza sufletul, nu ce te indruma parintii (de ex. paige renunta la drept si se inscrie la arta) - frustrarea aceasta am avut-o si eu pana nu demult;
Toate se intampla la momentul potrivit: intalnirea cu anumiti oameni, despartirea de oameni, o carte lecturata, un film vizionat... etc. :)

O duminica frumoasa va doresc.... cu iesiri la aer, in imbratisarea soarelui prietenos, apoi o seara relaxanta in compania filmelor
.

2 comentarii:

Unknown spunea...

ce frumos ai descris, si mie cineva mi-a recomandat filmul "the vow" o sa-l privesc + ca si tu zici ca e superb!
Claudia azi mi-a venit recomandarea sa merg sa eu cartea, miine ma duc dupa carte, sunt cea mai fericita! este cel mai frumos cadou frumos de "martisor", multumesc mult suflet minunat!

DOAR NOI spunea...

@ Liuba:

Filmul este minunat... :) Adevarata lectie de iubire, de alegere a omului de langa tine....

Intr-un final a ajuns si cartea... Ma intreb daca trimit in America de Nord dupa cate saptamani ajunge. :))

Astept impresii.