vineri, ianuarie 6

Revelionul meu ...:)



Nu am avut nicicând un revelion cu atâţia oameni necunoscuţi în preajma mea.

Îmi doream un nou început... era cazul să încep din prima zi a noului an. Mi-am făcut bagajele cu teamă şi emoţii. Singură la drum lung printre străini. Mă pregătesc - precum Elizabeth ăn "Mănâncă, roagă-te, iubeşte" - de o nouă viaţă.

În dimineaţa plecării, vorbesc puţin pe messenger cu o prietenă din Cluj.
-Nu credeam că ai să te hotărăşti vreodată să ajungi la Regin (unde ea îmi făcue cunosştinţă cu cineva şi de doi ani tot vorbeam, tot plănuiam să ajung acolo şi renunţam din teamă).
-Da, nici eu nu credeam că voi găsi curajul să fac asta.

Ultimul bilet cumpărat, la clasa I. Pare aşa ciudat... pare un drum fără întoarcere. E semn d eo nouă viaţă.

Drum lung. Călătoresc 8 ore. Citesc "Se numea Sarah " de Tatiana de Rosnay, despre evreii din Franţa, perioada iulie 1942. Ca un făcut, Parisul (dorinţa mea de a ajunge acolo) mă urmăeşte în lecturi, muzică, imagini pe pungile de plastic. Ştiu sigur că drumurile mele se vor lărgi în acest an... şi voi cunoaşte oameni, şi voi face fapte bune, şi voi fi utilă celor din jurul meu.

Sunt aşteptată la gară.

Pe 31 decembrie, am pornit în gaşcă spre Ibăneşti, în munţii Gurghiului. Era zăpadă. Încălzim casa cu lemne. Atmosferă de poveste. Copii cu zâmbete cristaline. Joacă şi colorat, şi dans şi îmbrăţişări, şi făcut clătite (ataşez poze... ).

Petrec trei zile minunate.

Pe 3 ianuarie plimbare prin Reghin. Fabrica d einstrumene muzicale este încă în picioare. Slavă Domnulu i că mai stă ceva în picioare în ţara asta. Avem o ţară superbă, cu rezerve şi potenţial minunat... însă nu ştim să le folosim. Suntem comozi... fricoşi.. ne lăsăm manipulaţi politic, dar asta e viaţa....

Pe 4 ianuarie iau microbuzul spre Cluj. Unoraş frumos. Urc la Cetăţuie să văd panorama oraşului. Ceaţa nu-mi permite să observ foarte mult, dar este bine. După masa delicioasă de prânz, cu supă de tarhon, pornesc prin centru. Un oraş destul d eagomerat, dar ornamentat cu gust, nu kitsch ca Bucuresti-ul.

Oamenii sunt frumoşi.... buni... luminoşi... zâmbitori... ospitalieri... Am simţit din plin răsfăţul şi sufletele lor curate şi primitoare.... :)

Cluj-Bucureşti... 9 ore... lectură... somn pe bucăţi... traversez oraşe.... Turda...BLaj.. Mediaş... Sighişoara... Războieni... Aiud... Braşov... Predeal... Buşteni... Sinaia... Ploieşti .. îmi amintesc excursii, îmi amintesc de oamenii ce locuiesc în diferite oraşe...

Aş vrea să îi văd pe toţi, însă mi-e atât de dor de prietenii mei de acasă, care au telefonat după mine întrebându-mă când revin... de lucrurile mele... de mirosul hainelor mele curate... de patul meu....

A fost un început de an MINUNAT! Să ne fie 2012 un an magic, sănăstos, plin de bucurii şi împpliniri şi minuni!

7 comentarii:

Anonim spunea...

Iti urez un an in care sa te bucuri de tot ce te inconjoara,sa iubesti si sa fi iubita,sa fi inconjurata numai de prieteni adevarati,sa fi sanatoasa
sa scrii cat mai multe carti pentru copii si sa-ti tii mereu CALEA.

DOAR NOI spunea...

@ Manuela:

Multumesc din tot sufletul.

sa fie un an minunat pentru noi toti... sa fim mai buni, mai omenosi, mai optimisti, mai veseli... :)

Ganduri alese...

Imi doresc sa scriu si pentru oameni mari anul acesta.. insa, nu vreau sa ma mai stresez... iau totul mai usor... :)

Sa auzim de bine. :)

Diana Alzner spunea...

Cred că a fost minunat. Poze! Poze! Poze! :)
Şi mai multe explicaţii. Cine e fetiţa alături de care citeşti?
Te felicit pentru curaj!

DOAR NOI spunea...

@ Diana Alzner:

:) da... a fost o nebunie curata din partea mea. ma pregatesc pentru o noua viata. Imi doresc sa infrunt lumea... si sa cunosc omanei noi... imi doresc sa fac pasul tipei din "Mananca, roaga-te, iubeste". Sper sa-mi iasa. Ma pregatesc pentru Paris, Lisabona... sau ce o fi...

O viata civilizata... :) si oameni de oameni. :)

Nu vreau sa dau foarte multe detalii despre viata mea... caci nu a fost bine cand am facut asta... am promis ca nu voi aisa fotografii cu prietenii. Fetita este a unor prieteni... si a fost fascinata de mine... eram noua pe acolo. :)

Andreea spunea...

Claudia, ma bucur pentru Revelionul frumos ! Te citesc de cateva luni si inca nu m-am prins :D Tu ai fost pana acum la Paris si vrei sa te reintorci sau vei merge pt prima data ( cand va fi sa fie )?

darry.anna spunea...

Si...eu imi faceam griji ca ai plecat si nu te mai intorci aici :)
Formidabila idee de petrecere la cumpana dintre ani!
Iti multumesc pentru ca, citindu-ti povestile si blogul, imi aduci aminte sa nu uit sa mai si visez.
Iti doresc un 2012 asa cum ti-ai planuit in visele si gandurile tale. Si sa iasa frumos pentru ca meriti!
La Multi Ani!
:)

DOAR NOI spunea...

@ Andreea:

La multi ani binecuvantati, frumosi, optimisti, curajosi iti doresc sa ai!

Nu am ajuns la Paris.... este un vis de-al meu... o dorinta nemarginita... insa, vreau sa ajung acolo cu un rost, nu doar in vizita...aceasta este diferenta. Stiu ca voi fi purtata fie de povestile pe care le scriu, fie de o bursa postdoctorala... Insa, toate le las i voia Domnului. Stie ce-i mai bun pentru mine.

Multumesc din tot sufletul pentru lectura blogului meu.

@ darry.ana:

Am luat o pauza de internet.. imi era dor, dar nu am avut timp sa-i simt lipsa. Si cand am ramas pentru cateva ore singura, am preferat sa spal aragazul si s acitesc, sa ascult muzica decat sa intru pe net. A fost o purificae binevenita. :)

Iesirea a fost SPECTACULOASA. Oamenii intalniti deosebiti.... :) Mi-am facut prieteni noi.... am inceput anul cu bine. :)

Imbratisari si voie buna.:)