duminică, ianuarie 29

Eu si filmele

Puteti rade. Nu, nu sunt cinefila puteti strga in cor si arunca in mine cu acadele. Insa, viata, imi ofera mereu lamai din care eu prepar cea mai delicioasa limonada. Invat, in fiecare zi - cu greu recunosc - sa ma debarasez de falsi amici, care imi tot vand gogosi, de parca as fi nemancata. Pornind de la asta, am vizionat un film minunat: OSTROVUL. Film rusesc.
Personajul principal, in timpul primului razboi mondial, este fortat de catre nemti sa-si impuste comandantul, astfel salvandu-si viata. Cu teama si maini tremurande il impusca. Apoi, se bucura de faptul ca este in viata. Ajunge la o manastire retrasa, intr-un ostrov (insula). Se roaga neincetat lui Dumnezeu pentru a-i usura sufletul d ecrima. Capata puterea de a vindeca. O femeie vine sa ii ceara dezlegare pentru un avort, deoarece nu era casatorita si risca sa nu se mai casatoreasca niciodata. El ii spune ca va da nastere unui copil de aur, un baiat minunat. Peste ani, vine la el comandantul pe care el il crezuse mort. Fiica lui era posedata de diavol. Calugarul o salveaza. Ii cere fostului comandant sa ii permita sa i se spovedeasca. Acesta ii da iertarea. Fusese impuscat doar in umar si se rostogolise peste bord.

Filmul este despre iertare... detasarea de lucruri materiale.... iubirea celor dragi si apoi iubirea de bani, slujba, pasiuni.


A fost o lectie.... grea lectie, dar insusita cu drag.

Am inteles ca nu este cazul sa ma prind cu dintii de oameni ce mi-au promis ca imi vor - de exemplu - cartile scrise de ei. M-au pacalit o data, a doua oara este deja prea mult....
Am inteles ca "prietenele" care nu-mi mai raspund, nu mai au loc si importanta in viata mea.

Ca o consecinta a linistii ce m-a cuprins, am primit azi, in dar, pe mail acest film minunat. Eu am lecturat cartea, am vazut filmul... iar azi l-am revazut. Este impresionant... Te unge pe suflet.

VIZIONARE PLACUTA TUTUROR!

http://www.1filme.ro/2010/12/22/eat-pray-love-mananca-roaga-te-iubeste-2010/

3 comentarii:

doremi spunea...

L-am vazut demult si de curand ,ultima oara intr-o biserica sf vineri din dr taberei ,il pusesera la o plasma mare si lumea statea in biserica si se uita la filmul asta ,mi s-a parut geniala ideea .
filmul e mai mult decat interesant e revelator ,mistic ,profund transformator ,un film unic rusesc de mare profunzime
pupici, hai nu mai fii suparata

Unknown spunea...

Am privit acest film, e unul puternic si destul de unic.
Ai descris foarte frumos si pe inteles.
In general, filmul ne face sa ne gindim la activitatile ce le face, la viata...

DOAR NOI spunea...

@ doremi:

intr-adevar un gest frumos.... :)

nu mai sunt suparata. imbratisari.:)