vineri, iulie 1

Jocul şi joaca

Unde eşti copilărie cu veselia ta cu tot?

Hei, nu e cazul să ne speriem! Copilăria este ascunsă în sufletele noastre de oameni mari, părinţi, bunici, unchi şi mătuşi, dascăli. Ea nu dispare aşa cu una cu două.

Dragi adulţi, nu ezitaţi ca după o zi stresantă la servici, cu sarcini numeroase şi dificile de finalizat, cu şefi nervoşi, ursuzi, inumani pe cap, să vă bucuraţi de o oră de joc şi joacă alaturi de copiii voştri. Nu aveţi idee cât de mult vă apropie această activitate banală de sufletul odraslei şi cât de benefică este pentru ambii parteneri.

Jocurile pot fi diverse. Fie în aer liber, întreceri pe role sau cu bicicleta, sărituri de coardă sau şotron, desene pe asfalt, mima, fie în casă pe o vreme ploioasă, cum se pare căa avem parte din plin în această vară. Păi ce să fie? Să zicem că spunem un cuvânt şi celălalt face o scurtă descriere sau chiar poveste. Un concurs de ghicitori. De ce nu, zicale şi proverbe.

Nu vă speriaţi. Dacă v-aţi pierdut imaginaţia pe drum, vă vând un pont. Revista MEKI, cea mai tare revistă de benzi desenate din România, ne vine în ajutor.

Site-ul www.meki.ro, lansat de foarte curând, propune părinţilor şi copiilor nu doar un mediu sigur, ci un spaţiu online educativ şi atractiv.

Copiii, părinţii şi educatorii pot găsi aici cele mai plăcute jocuri (părinţii îşi vor da seama despre ce vorbim), poveşti pentru copii şi poveşti pentru părinţi, toate cu un mesaj, cu semnificaţie, ilustrate într-un mod atrăgător şi plăcut, benzi desenate (cum erau în revistele bune de altă dată Piff, Rahan, Cutezătorii), glume, curiozităţi şi concursuri.

Pe www.meki.ro părinţii au un spaţiu al lor (în continuă creştere) unde e foarte posibil să găsească răspunsuri la întrebările pe care le pune rolul de părinte sau pur şi simplu să primească o picătură de Inspiraţie pentru a fi un tată mai bun sau o mamă ca în poveşti.

Ei, sperând că v-am stârnit curiozitatea, vă doresc joacă plăcută la standard cât mai înalte! Nu uitaţi: bucuraţi-vă de joc şi joacă!

2 comentarii:

Maria spunea...

....asa cum ne-ai obisnuit cuvintele tale nu sunt doar o insiruire...mereu cuprind o doza mare de intelepciune..ai mare dreptate ...copilul este comoara noastra,daca nu o slefuim riscam sa -si piarda din stralucire..copilul simte orice apropiere sau departare de ei...si ce poate fi mai minunat decat un copil sanatos si fericit???pupici cu felicitari!!

DOAR NOI spunea...

@maria:

Ma bucur ca ti-a placut!