miercuri, iulie 6

biologie.... examene... povesti... iubire.... :)

Zambete triste imi mangaie sufletul.

Stiu ca, dupa scandalul bacalaureatului, urmeaza cel al profesorilor care vor da titularizarea saptamana viitoare (sunt curioasa cati jurnalisti, avocati sau alti angajati ar rezista unui asemenea stres de testare anuala). Pentru ce sa inveti? Un sistem invechit. Am completat zeci de cereri. Azi, cand am mers la verificare, ce bifasem nu era scos la imprimanta. A trebuit sa mai completez o cerere tip. Atata scoala, diplome legalizate, medii si note, pentru ce? Nimeni nu tine cont de ele. Nu le foloseste nimeni la departajare. Vor profesori pregatiti, dar nu se uita nici dracu pe dosarele acelea. Sunt oameni cu masterate, cu doctorate... cui ii pasa? Daca n-ai bani de spaga, esti un nimeni. Si... tot eu trebuie sa invat sa ma prezint la un examen care nici macar nu isi merita numele: nu sunt posturi titularizabile.

Iubirea pluteste in aer... constat ca este atat de diferita.

Ma intorc la cromozomi, regnuri, ecosisteme, fotosinteza si sistem nervos... printre antibiotice si oboseala si doruri si dorinte si vise si zambete.

Mi se cere sa scriu... povestile imi alina tristetea si visele neimplinite (inca).

8 comentarii:

Andreea spunea...

Asta-i cel mai greu ... hartii, hartii, hartii si ... spaga! Iar examenul a devenit ...inutil! Spor la invatat, putere si reusita!

DOAR NOI spunea...

@ Andreea:

Multumesc mult. Cred ca nu ma duc decat sa vad subietele si ies din sala. Potobtine post pe baza notei din 2009, caci am postul restrans.

Nu se merita sa imi tocesc neuronii... :)


Pupici si ganduri senine!

Rodica spunea...

Baftă multă!!!
>:D<

DOAR NOI spunea...

@ Rodica:

Multuumesc. la cat am invatat, si la ce cehf am, va trebui sa am norocul scroafei. :))

Monica spunea...

hei la fel sunt si eu
ma sperie admiterea la master, dar tot o fac, asa pt mine macar:P

DOAR NOI spunea...

@ Monica:

hei... tu ai pentru ce invata. Am si eu master, facut asa pentru sufletul meu.

la mine e o mizerie de examen.... :(

nu se compara.

spor si bafta multa!

Sergiu spunea...

Referitor la diplome si alte hartii, Romania merge in contrasens fata de tendintele pe piata mondiala a muncii. Mai nou aud ca cica conteaza si mai mult ca inainte sa ai nu mai stiu ce diplome si certificari. Adevarul e ca peste tot in lume tot mai mult conteaza ce stii sa faci. Certificatele conteaza intr-o lume satula, plina de ea insasi, birocratizata si ostila performantei. In lumea catre care ne indreptam, o lume unde se va lupta tot mai greu pt fiecare bucata de paine va conta ce stii sa faci. Vor conta recomandarile. Rezultatele la bac inseamna ca in 10 ani (sau mai devreme) vom avea gloata in strada si isi vor sparge capetele cu bate. Pt ca nu-si vor gasi locul in societate care si asa nu va mai avea atatea de oferit ca astazi. Sau poate sunt eu pesimist..?...Oricum deocamdata e bine. Salam (plin cu fosfati si sodiu, facut din carne plina de hormoni) inca se mai gaseste prin magazine, alcool la fel...trai pe vatrai, romane! :))

DOAR NOI spunea...

@ Sergiu:

Se poarta soia... ca alimentatie. Soia care era vazuta ca ceva "otravitor" pe vremea lui Ceausescu.


Eu una as aprecia mai mult sa ma lase sa demosntrez ce stiu sa fac decat sa-mi ceara n diplome... sau note mari. Stiu ce pot si cat pot.

A preda este vocatie pentru mine... :) Iar dragostea elevilor si rezultatele mi-au aratat asta. :)