luni, iunie 20

examene pentru elevii mei

azi, examen la limba şi literatura română. capacitate.
multe învăţătoare la supravegheat.
din 5 clase de a VIII-a, am predat la 4. copiii mă căutau din priviri. erau "hipnotizaţi". cei la care am intrat, copii deştepţi, dar foarte vorbăreţi. mă amuzam teribil. eram ca o mamă pentru ei. mă chemau când greşeau ceva. aveau nevoie de o încurajare... de a spune că da, este bine.
emoţiile le erau imense. se simţeau. pluteau în aer.
- doamna, am venit de la 6.40 la şcoală.
- de ce, Alex?
- nu puteam sta de emoţii.
- off...
- când am intrat în clasă, s-au declanşat.
- nu ai de ce să ai emoţii. ai învăţat. acum eşti atent, citeşti de 10 ori, gândeşti de 3 şi scrii o dată. ne-am înţeles?
- daaa, doamna!
îmi sunt dragi... acum... când ne-am "împrietenit" şi au înţeles că nu le vreau răul.

MULT SUCCES DRAGII MEI ELEVI NEBUNATICI, ŞTRENGARI şi ŞTRENGĂRIŢE.

11 comentarii:

Andreea spunea...

Ce frumos!

Succes!

DOAR NOI spunea...

@ Andreea>:

Multumim... :)

Elena spunea...

Acestea sunt roadele muncii de dascal, care daca este facuta cu daruire, nu ai cum sa nu te legi de fiecare sufletel de copil.Cred ca esti mandra de ceea ce reusesti sa faci. Succese tie si copiilor tai, multa bafta.

DOAR NOI spunea...

@ Elena:

Dupa kg slabite de nervi... dupa lupte pentru a demonstra ca le vreau binele... azi, vazandu-i ca la 1,90 m si 60 de kg ma cauta din priviri, ca niste copii rataciti, uitati de lume... imi venea sa ii imbratisez si sa ii pup de mii de ori.

Da... sunt facuta pentru meseria aceasta.. desi e cumplit de greu azi. dar fiecare zambet,fiecare multumesc, ma determina sa continuu.

ganduri senine si toate cele bune si tie! sa auzim de bine!

Alisandra spunea...

"ma cauta din priviri, ca niste copii rataciti, uitati de lume... imi venea sa ii imbratisez si sa ii pup de mii de ori. "
Suflet divin, esti o minune de om!

DOAR NOI spunea...

@ je ne reve plus:


Si pe tine te-as rasfata.... jur!

Unul din baieti, mi-a spus ca isi va face poster cu mine. :))

Mi-e ciuda, atat de ciuda cand vad frumusete si inteligenta irosita. (imi amintesc cat am pierdut eu din aceasta cauza a rebeliunii fata de parinti si de lume). Vreau sa le fiu o sora mai mare... cred ca au inceput sa simta acest lucru... :)

Alisandra spunea...

Da.. si eu mi-as dori.. Chiar ma gandeam cum ar fi daca ai face acest lucru si cu mine..

Da.. esti o surioara scumpa si buna!
Azi am fost la o vecina si m-am jucat cu un pitic de 2-3 ani. Doamne.. imi venea sa nu-i mai dau drumu` din brate... statea asa de frumos pe genunchii mei.. Imi pare asa de rau ca de la toamna o sa fiu singura, fara Diana..
:-<:(

DOAR NOI spunea...

@ Je ne reve plus:
uff..asta nu-mi place la tine... eu inteleg dragostea frateasca...dar e nevoie de aer..de detasare... cand se va marita ce vei face?

tu crezi ca atunci cand vei fi indragostita... iti va mai pasa astfel d eea.. ? iti garantez ca nu.

Si viata cine stie pe ce drumuri te duc. Uneori toata aceasta "durere" atrage raul.. las-l libera..sa zboare spre cariera pe care si-o doreste.. sa ii fie bine. zilele trec rapid. vei veni si tu in Bucuresti - unde nu umbla cainii cu covrigi in coada sa stii.:))

Alisandra spunea...

Cand se va marita o sa.. nu stiu ce o sa fac.. Sper doar ca plecarea ei la bucuresti si acest an sa nu produca intre noi o ruptura.. relatia noastra sa se raceasca si asa mai departe..
Oricum.. cu prietenii Dianei ma inteleg foarte bine, cu toti.. deci.. nu as vedea o neintelegere intre mine si viitorul ei sot:))
Iar despre partea cu indragostitul la mine.. o sa mai dureze o vreme pana o sa ma indragostesc de cineva... acum minte-mi sta numai la joaca. Traiesc intr-o lume colora, de vis si nu cred ca exista cienva care ar vrea sa se apropie de o copila.
Daaa. o sa vin in Bucuresti.. si de ce nu.. poate o s plec de aici.. si o sa ma rup de toti si de toate.. Daca asta se va intampla nu o sa privesc inapoi!

DOAR NOI spunea...

@ je ne reve plus:

o casnicie te schimba mult... inseamna mult...

o viata colorata traiesc si eu la anii mei. deci d-asta nu ma indragostesc ca sunt copila. :))

azi, am descoperit un citat frumos: " daca o femeie are caracter de copil si instinct matern va fi o sotie buna" - Horatiu. L-am trimis unui domn, crezand ca ma va aprecia.. ha ha ha... a disparut ca magarul in ceata... si ceata este atat de deasa... :)) :)) Glumesc!

Ce as pleca si eu... dar eu imi iubesc orasul.. e locul meu... e viata mea...sunt rude.. prieteni aici... Dar, cine stie ce-mi rezerva viata asta nastrausnica.

Alisandra spunea...

Eu o sa fiu o mama buna si o sa am un ingeras pe care o sa-l iubesc cu toata fiinta mea( am primit de la Dumnezeu multa iubire iar eu trebuie sa o ofer celor care sunt sau nu langa mine in momentul de fata) Unele persoane nu stiu sa aprecieze nimic din aceasta lume frumoasa. Asta este.. stiu ca unii prefera sa ne ia dragostea (cum spune Dan de la Holograf ) si sa o pastreze acolo in inima lor!.. Promit ca o sa te iau cu mine o saptamana dar o sa revii in orasul tau!:)