joi, aprilie 14

Cum mă cheamă?

Într-o dimineaţă de mai, s-a născut o fetiţă de nota 10. Iniţial trebuia să primească nume de floare, doar mai este numit florar. Camelia era menit să fie numele ei. În salon, numele i-a fost furat. Atunci, i s-a dat numele Claudia.... după celebra Claudia Cardinale, o femeie frumoasă şi puternică.

Pentru că din partea naşilor trebuia să primească numele Maria, iar familia ei era saturată cu acest nume, naşs a venit cu ideea de a i se spune Lizica, căci pe fiica ei, deşi o chema Maria, o alinta Liza.

Peste ani, tarziu, când fetiţa era deja la liceu, profesoara de matematică, fascinată de Lizica, nu o credea că se numeşte aşa. I-a cerut certificatul de naştere. S-a convins şi i-a plăcut, cu toate că îi spunea mereu Luiza, Eliza.

Când s-a angajat prima dată, pe perioada facultăţii, având multe colege Claudia, au convenit să i se spună Liza. Bun. Nu-i plăcea, dar era numele ei până la urmă.

Devenind profesoară, şi-a recăpătat numele: Claudia. Însă, când actele au ajuns la directori pentru semnături, una alta, au fost fascinaţi. Wooow.... ce nume frumos, deosebit, melodios. Ea zîmbea. Nu-i plăcea.

Când a primit maşina, mama ei a vrut neapărat nume preferenţial: LZK.

Scriind poveşti... un bun prieten i-a spus:

“De ce nu-ti inventezi un nume de scriitor, sa pastrezi doar Claudia din numele tau?...sau sa faci ceva macar cu Lizica.... (nu-l poti uita?)

- Numele te conditioneaza.

Vei fi intotdeauna o persoana buna, dar nu vei putea trece mai departe.

Viata e o farsa, nu? Nu e un loc unde tu sa fii always the good guy.

(Lizica - pers. buna, copilaroasa, simpla, daruieste in permanenta, etc etc)

Claudia in schimb e un nume puternic, frumos, matur, feminin, luminos, intelept, plin de tact... Claudia o salveaza pe Lizica... :-))

Don't hate for what I tell you. (F.Z.)”

6 comentarii:

ajnanina spunea...

ai dreptul sa iti alegi singura numele cel mai potrivit pentru ceea ce vrei sa arati.
numele tau de scriitoare poate sa fie diferit de cel de profesoara sau de fetita mica.

Alisandra spunea...

Clau.. Clau.. Clau..
In primele saptamani de cand incepuseram sa vorbim, atunci cand aduceam vorba de tine (cu Diana), iti spuneam mereu Camelia:))
Pupici

Dee spunea...

Ce conteaza? Mie-mi place persoana!:)

Pupici.

DOAR NOI spunea...

@ Ajnanina:

Da... ai mare dreptate. :) Cred ca ar ficazul sa imi aleg un pseudonim...desi parca nu ma reprezinta. Sau sa fac o combinatie de silabe din numele mele.

@ Je ne reve plus:

Mi s-a mai spus involuntar Camelia - cica mi s-ar potrivi. :)) Pe mine ma intristeaza numele acesta..e o chestiune personala dureroasa.


@ Dee:

Multumesc.

Uneori si numele spune destul de multe despre tine, ca om.

Pupici magici!

darry.anna spunea...

M-am intrebat de multe ori daca n-ar fi mai interesant sa ne alegem noi singuri numele la un moment dat nu sa ni-l aleaga parintii.:)
Si eu ma invart intr-un cerc de nume fie primite fie alese.

DOAR NOI spunea...

@ Darry.anna:

:) nu stiu ce nume mi-ar placea.