joi, martie 17

Pentru elevii mei :)


Cinema.edu - „noul val al publicului romanesc”



A inceput - Cinema.edu - primul proiect de educatie cinematografica adresat elevilor de toate varstele.

Lansat saptamana trecuta, 7 - 11 martie, Cinema.edu a adus la Noul Cinematograf al Regizorului Roman primii 1000 de elevi din peste 15 scoli si licee din Bucuresti, care au fost initiati in lumea cinematografiei mondiale de renumitii critici de film: Irina Margareta Nistor si Alexandra Olivotto, profesorul din cadrul UNATC - Radu Igazsag, Rene Kubasek - directorul Centrului Ceh, directorul-adjunct- Vit Prudil si post producatoarea Maria Murgu.

Prima saptamana a stat sub semnul filmului Lumea fabuloasa a lui Jules Vernes / Vynález zkázy (sau Inventie diabolica - 1958), de Karel Zeman, film la care au venit clasele V – VIII, iar aceasta a doua saptamana este dedicata elevilor de liceu care s-au aratat foarte interesati si incantati de filmul nominalizat la Oscar si Palme d’Or Vals cu Bashir / Vals Im Bashir (2008), de Ari Folman.

Clasele primare sunt asteptate la cinema in cea de-a treia saptamana care va sta sub semnul initierii in imagine. Cei mici vor pasi in lumea filmului prin intermediul fratilor Lumière, a lui Charles Chaplin, Georges Méliès si Jacques Tati, iar in deschiderea intalnirilor, vor fi martorii unui moment special de pantomima sustinut de actorii Adelaida Zamfira si Nicolae Nastasia care vor face legatura intre teatru si film.

Cinema.edu este un proiect ambitios care pregateste pe o perioada de 4 luni, peste 2500 de elevi din peste 30 de scoli si licee din Bucuresti, sa devina un public de cinema, receptiv filmelor de calitate si care va intelege cinemaul ca arta. Din luna septembrie a anului curent, Cinema.edu are toate sansele sa fie extins si la nivel national, atingandu-si astfel principalul obiectiv: pregatirea publicului tanar din Romania pentru un cinema de calitate.




Organizator: Asociatia Culturala Macondo
Parteneri ai proiectului: Inspectoratul Scolar Bucuresti, Muzeul Taranului Roman, Cineteca Bologna, Institutul Francez, Centrul Ceh, Fundatia Soros, Colegiul Tehnic Media
Finantare: Centrul National al Cinematografiei, Europa Cinemas, Fundatia Soros, Centrul Tehnic Media
Sponsori: Sony, Editura Litera, Adevarul Holding, Carturesti
Parteneri media ai proiectului: Adevarul, Catavencu, Dilema Veche, Dilematix, TVR Cultural, ItsyBitsy, clopotel.ro, 220.ro

Contact:
E-mail: info@cinema-edu.ro
www.cinema-edu.ro

Niciun comentariu: